Spaghete cu midii

Postat de Gabbo in Spaghete
28 Iul 2013 | 4548 vizualizari
Spaghete cu midii

Reteta nu este foarte grea, dar ai ceva de munca cu midiile:)

Ingrediente

  • 2,5kg midii
  • 6 catei de usturoi
  • 500gr spaghete
  • 500gr de rosii
  • o legatura de patrunjel
  • 1 pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • praf de ardei iute

Mod de preparare

Curatam si spalam midiile cu un burete de sarma si schimbam apa la ele destul de des pentru a se curata bine.

Tocam rondele 3 catei de usturoi si ii adaugam intr-o oala inalta si larga in care in prealabil am pus 2 linguri de ulei de masline la incins. Dupa ce usturoiul a prins culoare adaugam midiile si paharul de vin. Punem un capac si mai le rascolim din cand in cand pentru a se deschide toate.

In timp ce midiile se desfac vor lasa o zeam... NU O ARUNCATI!!

Tocam jumatate din patrunjel si il adaugam peste midii aba dupa ce  sau deschis toate si am inchis ochiul... Pastram 2-3 minute capacul peste oala..

Taiem rosiile in jumatati sau daca sunt rosii normale in cuburi si le punem in tigaia cu 2 linguri de ulei, langa 3 catei de usturoi striviti cu lama cutitului. Tocam si restul de patrunjel si il adaugam in tigaie cu un pahar de zeama de la midii...Punem capacul si le lasam sa se imoaie. in tot acest timp desfacem midiile pentru ca mai tarziu sa le adaugam si pe ele in tigaie alaturi de rosii...

Intr-o oala pune la fiert apa cu un pic de sare, iar cand apa fierbe adaugam spaghetele si le pregatim dupa intructiunile de pe punga.

Sosul pentru spaghete este gata atunci cand rosiile sunt perfect facute..

Strecuram apa de la spaghete si adaugam sosul...

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu midii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fidea rapida si Aioli cu sofran

Postat de Satisfyyourcravings

Fidea rapida si Aioli cu sofran

Ceapa si usturoiul se taie marunt. Rosiile se toaca, daca sunt intregi. Se decongeleaza fructele de mare, daca este nevoie. Se incalzeste o lingura de ulei intr-o tigaie mare si se adauga...

Citeste continuarea

Spaghete cu midii

Postat de Bunica

Spaghete cu midii

Pune la fiert o cratiță de 2l.cu apă și 1/2 linguriță sare. Când clocotește adaugă pastele. Lasă-le la fiert până sunt aproape fierte,aldentte. Strecoară pastele,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2013, 10:42
De probat!
la 21.11.2013, 22:06
La multi ani!
la 22.11.2013, 23:23
multumesc

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking