Ingrediente
- 1 kg spanac proaspat
- 2 fire de ceapa verde
- 2 fire usturoi verde
- 4 linguri parmezan
- 20 g unt
- sare
- piper
- 100 g cascaval ras
Sos bechamel:
- 50 g unt
- 3 linguri faina
- 800 ml lapte
- 2 linguri parmezan ras
- nucsoara rasa
Mod de preparare
Spanacul se curata, se spala bine si se opareste cu apa clocotita cateva secunde. Se scoate apoi spanacul intr-un castron cu apa foarte rece, apoi se lasa la scurs.
Se prepara sosul beschamel: se fierbe laptele. Intr-o craticioara se topeste untul, se adauga faina si se amesteca cu un tel. Se adauga in fir subtire laptele fierbinte si se amesteca in continuu, sa nu se faca cocoloase. Se lasa pe foc pana incepe sa se ingroase. Se ia craticioara de pe foc, se adauga putina sare, nucsoara proaspat rasa si parmezan. Se lasa apoi sa se raceasca putin.
In alta craticioara se topesc cele 20 g unt, se adauga ceapa si usturoiul tocate fin si se inabusesc putin pana se inmoaie. Spanacul scurs se taie in bucati mai mari, daca frunzele sunt mai mari sau se lasa intreg daca sunt mai mici. Se adauga peste ceapa si usturoi si se caleste inca 5 minute.
Intr-un vas de iena se rastoarna spanacul, se amesteca cu restul de parmezan si sosul beschamel. Se presara deasupra cascavalul ras.
Se pune vasul in cuptor si se lasa 20 de minute, pana este inchegata compozitia si cascavalul s-a rumenit putin. Se lasa apoi putin la racit si se serveste atat cald, dar si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu sos alb la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|