Spätzle cu mac si sos cald de cirese

Postat de Corina33 in Dulciuri
21 Feb 2014 | 4222 vizualizari
Spätzle cu mac si sos cald de cirese

Iar am poftit la ceva dulce! :)) Vazut, placut si executat! Si credeti-ma ca sunt foarte bune, asta venind din partea uneia care nu se omoara dupa taiteii cu mac! :D

Ingrediente

  • 900 g spatzle
  • 4 linguri unt
  • 4 linguri mac macinat
  • 4 linguri zahar
  • zahat praf pentru pudrat deasupra
  • Pentru sosul de cirese:
  • 1 compot (720 g) de cirese fata samburi
  • 1-2 linguri amidon sau faina
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingura zahar
  • 1 baton scortisoara

Mod de preparare

Se scurge siropul de pe cirese intr-o craticioara si se pune pe aragaz la incalzit. Amidonul sau faina se amesteca intr-o farfurie cu 4 linguri sirop, zaharul si zeama de la lamaie. Se toarna amestecul de amidon peste siropul din craticioara si se fierbe impreuna cu batonul de scortisoara 2-3 minute pana se ingroasa siropul, amestecand cu un tel. Cand e gata, se ia de pe foc, se scoate batonul de scortisoara si se adauga ciresele peste sos. Se pastreaza cald.

Intr-o tigaie sau cratita ceramica se pune untul la topit la foc potrivit. Se adauga toata cantitatea de spatzle si se prajesc circa 10 minute amestecand din cand in cand. La sfarsit si presara zaharul si macul peste ele si se amesteca bine pana se caramelizeaza zaharul.

Se iau de pe foc si se servesc cu sosul cal de cirese alaturi. Se pot pudra cu putin zahar praf.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spätzle cu mac si sos cald de cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cornuri pufoase de post cu gem si nuca

Postat de merisor67

Cornuri pufoase de post cu gem si nuca

Am frecat deojia cu 2 linguri de zahar pana la lichefiere si am turnat peste ea 150 ml apa calduta.. Intr-un vas  am pus pe foc 100 ml apa cu doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie si...

Citeste continuarea

Strudel cu Visine (Reteta Video)

Postat de Ina75

Strudel cu Visine (Reteta Video)

Punem uleiul peste faina.Adaugam un sfert de lingurita de sare si apa calduta. Framantam cu mana, pana cand incorporam toata faina si obtinem un aluat omogen. Daca mai este nevoie, adaugam 1-2...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2014, 08:34
la 21.02.2014, 08:36
Spatele astea rimeaza cu mate...
la 21.02.2014, 08:36
Delicios! Mi-a adus aminte de tăițeii cu mac din copilărie
la 21.02.2014, 08:39
bun bun
la 21.02.2014, 08:41
ti-am zis ca imi plac mult de tot

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking