Stir-fry cu carne de vita si dovlecel

Postat de Satisfyyourcravings in Vita
8 Mai 2019 | 1757 vizualizari
Stir-fry cu carne de vita si dovlecel

 Retete pentru mese in familie

Ingrediente

  • 2 lingurite mix de 5 condimente chinezesti
  • 300 grame orez basmati
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 catel de usturoi
  • 300 grame carne de vita (muschi)
  • 1/2 lingura faina
  • 2 linguri seroendeng (mix de alune si cocos; se poate inlocui cu cocos ras)
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura mirin

Mod de preparare

Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, impreuna cu jumatate din cantitatea de condimente chinezesti si sare. 

Intre timp, se taie ardeiul si dovlecelul in cuburi mici, usturoiul se piseaza, morcovul se da pe razatoare si carnea se taie fasii. 

Carnea se amesteca cu faina, sare si piper. 

Se incalzeste un wok/ tigaie la foc mediu spre mare si se adauga putin ulei impreuna cu dovlecelul si ardeiul. Se gatesc, amestecand frecvent, 4-5 minute. Se transfera pe o farfurie. 

Se adauga putin ulei in wok, se ajusteaza focul la mare si se adauga carnea. Se caleste 2-3 minute, amestecand frecvent. Se reduce focul la mediu, se adauga usturoiul si restul de condimente chinezesti. Se lasa 1 minut, apoi se adauga sosul de soia si mirinul. Se lasa pana cand sosul s-a ingrosat putin. Se adauga dovlecelul si ardeiul si se mai lasa 1 minut. 

Se amesteca orezul cu morcovul si se aseaza pe farfurii. 

Se serveste imediat, presarat cu seroendeng.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stir-fry cu carne de vita si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu carne de vita si sos bechamel(reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Paste cu carne de vita si sos bechamel(reteta video)

Etapa1 Fierbim pastele cu sare si ulei timp de 7 minute sau timpul indicat pe ambalajul pastelor. Etapa 2 Calim ceapa in ulei impreuna cu piper,sare,boia si usturoi...

Citeste continuarea

CARNE ASADA

Postat de mihaelar63

CARNE ASADA

Carnea de vitel, la temperatura camerei, se portioneaza in felii mai groase, aproximativ un deget grosime. Legumele se curata si se spala. Se stoarce zeama de la o lamaie si de la o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2019, 00:32
la 09.05.2019, 00:49
la 09.05.2019, 04:51
Imi place !!! Ma face curioasa condimentarea orezului. Trebuie sa incerc si eu
la 27.12.2021, 20:27

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking