Strudel cu cartofi si ghebe

Postat de sufletista in Aperitive / Garnituri
4 Ian 2017 | 3013 vizualizari
Strudel cu cartofi si ghebe

M-am ispirat de la Ksenya

Ingrediente

  • 450 g aluat foietaj
  • 6 cartofi
  • 300 g ghebe fierte
  • 1 legatura marar
  • 1 ceapa verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Cartofii ii spalam si ii fierbem in apa cu sare pana ce intra furculita in ei. Ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja si ii taiem cubulete (ca la supa).

Ghebele le curatam, le spalam bine dupa care le fierbem in apa cu sare.

Intr-o tigaie, calim ceapa tocata marunt, adaugam ciupercile, sare, piper si lasam sa se caleasca putin impreuna.

Dupa care adaugam ghebele peste cartofi, ceapa verde tocata, condimente dupa gust si lasam cca 2-3 min pe foc, lasam sa se raceasca  bine.

Intindem aluatul care s-a dezghetat la temperatura camerei, taiem aluatul in 8 patrate, adaugam cca. 2 linguri de umplutura si impaturim.

Asezam in tava le ungem cu oul batut cu laptele.

Dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos.

Mie mi-a ramas umplutura si am facut si o paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu cartofi si ghebe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv saratele cu sos pesto si cascaval

Postat de oanapl

Aperitiv saratele cu sos pesto si cascaval

Se decongelează aluatul la temperatura camerei. Se unge foaia de aluat cu un strat subţire de pesto, pe toată suprafaţa, apoi se presară caşcavalul dat prin răzătoarea mică. Se taie...

Citeste continuarea

Placinte cu mozzarella si parmezan

Postat de gurita_ta2005

Placinte cu mozzarella si parmezan

Faina o punem intr-un castron,in mijloc punem drojdia amestecata cu 2 linguri de apa calda s praful de zahar,se lasa cam 5 minute pana cand face spuma. Se amesteca cu o lingura,se adauga apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.01.2017, 16:05
la 04.01.2017, 16:07
Cred ca sunt foarte bune Imi aminteste de palanetul [ placinta facuta din aluatul de paine la cuptor ] bunicii
la 04.01.2017, 16:37
la 04.01.2017, 16:47
la 04.01.2017, 16:59

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking