Strudele cu mere si fulgi de migdale - Reteta rapida cu foietaj

Postat de Retete_gustoase in Dulciuri
29 Apr 2024 | 382 vizualizari
Strudele cu mere si fulgi de migdale - Reteta rapida cu foietaj

Cand ai pofta de ceva dulce si bun, incearca aceste Strudele cu mere si fulgi de migdale - Reteta rapida cu foietaj. Se fac foarte usor, nu ai nevoie de multe ingrediente, iar daca omiti galbenusul, pot fi savurate zi in zilele de post. Ideale pentru pachetel sau cand ai musafiri si vrei sa prepari ceva rapid si gustos. Pentru aceste Strudele cu mere si fulgi de migdale - Reteta rapida cu foietaj ai nevoie de cateva ingrediente: aluat foietaj, mere, scortisoara, zahar, fulgi de migdale.

Ingrediente

  • Ingrediente Strudele cu mere si fulgi de migdale - Reteta rapida cu foietaj:
  • 1 aluat foietaj
  • 4-5 mere
  • 3 lg zahar
  • scortisoara
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lg apa
  • fulgi de migdale

Mod de preparare

Cum se prepara Strudele cu mere si fulgi de migdale - Reteta rapida cu foietaj:

Se spala si se curata merele de coaja. Se indeparteaza cotoarele, iar merele se taie cubulete sau se pot da pe razatoare.

Intr-un vas, se pune zaharul la topit, se adauga merele si se calesc pe foc pana se inmoaie si scade zeama lasata de ele. Se lasa la racit.

Aluatul foietaj se desface si se intinde foarte usor cu sucitorul. Se taie patrate de 10 x 10 cm. 

Se pune o lingura de mere calite pe o jumatate in diagonala, se presara putina scortisoara, apoi se impaturesc in triunghi si se preseaza bine marginile.

Se ung cu galbenus diluat cu 1 lg de apa si se presara fulgi de migdale.

Se coc in cuptorul preincalzit, la 220 grade C, timp de 15 minute sau pana devin rumene si pufoase.

Se servesc dupa ce s-au temperat.

La fel de bune ies si in varianta de Pernute cu mere sau poti pregati un desert delicios cu Mere in foietaj cu sos de vanilie.

Te poti bucura si de gustul bun al unui Strudel cu mere facut din foi de placinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu mere si fulgi de migdale - Reteta rapida cu foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de cornulete fragede cu drojdie si untura

Postat de Constelatialeu

Reteta de cornulete fragede  cu drojdie si untura

Iata cum se prepara Reteta de cornulete fragede cu drojdie si untura Intr-un castron am cernut faina 450 g ( daca mai este nevoie mai adaugam dupa aceea), am presarat sarea, am facut o...

Citeste continuarea

Cruffins

Postat de diaconta

Cruffins

Eu am folosit drojdie uscata,pe care am amestecat-o direct cu faina.Nu am fost prea multumita de  cum a dospit aluatul,asa ca data viitoare voi folosi drojdie proaspata.    ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2024, 19:58
Un desert simplu dar tare bun!

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking