Supa algeriana - Chorba Beida

Postat de ctlina in Supe/Ciorbe
11 Iun 2017 | 3860 vizualizari
Supa algeriana - Chorba Beida

Iata o supa de pui delicioasa, lejera si renumita caci foarte sanatoasa pentru stomac. Chorba Beïda inseamna "supa alba" si este o reteta traditionala in Algeria. Este aromatizata cu scortisoara si lamaie si este foarte apreciata in perioada Ramadan-ului. Se degusta cu paste subtiri- vemlicelli sau cu grau incoltit - frik. N-am pus scortisoara din cauza mofturosilor de acasa, dar am pus legume diverse (morcovi, praz) pentru o buna aroma. Se poate pune pe langa pastele vermicelli si naut  (nu uitati sa-l puneti la-nmuiat o seara inainte). http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/chorba-beida-supa-algeriana.html  

Ingrediente

  • 1 piept de pui cu tot cu os si piele
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi potriviti
  • partea verde de la un praz
  • 1 mana buna de paste vermicelli
  • 1 litra de apa
  • 1 Kub de pui
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura de coriandru tocat (patrunjel)
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatati si spalati legumele.

Pueti rumeni carnea cu ceapa tocata marunt, intr-un pic de ulei.

Eu am pus intr-o oala adanca, pieptul de pui taiat in 2 cu legumele curatate intregi.

Acoperiti cu apa rece, adaugati Kub-ul de pui si aduceti la fierbere.

Gatiti la foc potrivit, fara capac timp de de 30-40 minute, pana cand carnea este bine gatita. Indepartati spuma in mod regulat.

Strecurati si degresati lichidul.

Adaugati carnea taiata bucatele si pastele si fierbeti cateva minute. (timp indicat pe pachetul de paste)

Preparati El Akda :

Bateti intr-un bol galbenusul de ou cu sucul de lamaie, sare si piper.

Luati un polonic de supa si puneti-l deasupra, amestecand in continuu.

Turnati in supa si gatiti 2-3 minute.

Adaugati verdeata tocata, scortisoara, daca doriti si luati de pe foc.

 

Puteti servi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa algeriana - Chorba Beida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de cartofi cu bucatele din carne de porc

Postat de panacris

Ciorba de cartofi cu bucatele din carne de porc

Zarzavaturile se curăță, se toacă cubulețe și se pun la călit cu ulei de măsline și apă, cca. 10 min. la foc mediu, neacoperit. Apoi se asezonează cu sare, piper și mirodenii, se...

Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta cu legume proaspete, tarhon si leustean

Postat de Bucataras

Ciorba de miel reteta cu legume proaspete, tarhon si leustean

Pregateste mai intai legumele! Toaca marunt morcovii, radacinile de patrunjel si pastarnac, telina si ceapa verde. Pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare, in 3 litri de apa rece si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2017, 15:44
la 11.06.2017, 18:40
la 12.06.2017, 07:25
Interesanta!
la 12.06.2017, 09:20
Interesanta reteta!
la 12.06.2017, 11:09
Catalina o reteta foarte faina si interesanta

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking