Supa crema de conopida

Postat de mirela0911 in Supe
15 Oct 2020 | 8628 vizualizari
Supa crema de conopida

Incet incet incep sa imi placa supele crema, eu care inainte nici nu voiam sa le vad. Dar, tot vazand pe ici pe colo aceste supe, am zis sa incerc si alte variante. Asa vazusem la Cleme supa crema cu conopida si pentru ca tocmai cumparasem din piata, am zis sa prepar si eu. Am facut-o pe gustul meu si a iesit foarte buna! Multumesc pentru inspiratie, Cleme! :-*

Ingrediente

  • 1 buc ceapa alba
  • 1 buc morcov
  • 1 buc ardei Kapia mare si in 2 culori (am avut eu)
  • 300 g conopida gata curatata
  • 2 cartofi
  • 3 lg ulei de masline
  • sare dupa gust
  • 3 lg smantana
  • fulgi chilli si busuioc pentru decor

Mod de preparare

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa curatata si taiata solzisori apoi morcovul dat pe razatoarea cu gauri mari. Se lasa la calit, timp in care se spala ardeiul kapia si se taie julienne. Se pune peste ceapa si morcovi si se lasa impreuna la calit. Se adauga un praf de sare si se toarna cca 1 litru de apa. Se lasa sa dea in clocot.

Conopida se curata se se rupe in buchetele mai mici. Cartofii se curata si se taie in cubulete. Se spala din nou cartofii si se scurg de apa. Se adauga in cratita conopida apoi cartofii. Se condimenteaza cu sare dupa gust. Se lasa sa fiarba pana cand legumele sunt facute.

Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca usor. Se dau legumele prin blender pana se obtine o pasta cremoasa, fina. Se pune crema intr-o oala si se da din nou in clocot, amestecand sa nu se prinda de fundul oalei. Se adauga smantana si se mai sareaza daca este cazul.

Se serveste cu paine prajita, fulgi de chilli si busuioc.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de conopida cu linte rosie

Postat de katty

Supa crema de conopida cu linte rosie

Taiem conopida bucatele, o spalam si o scurgem. Spalam lintea si o lasam la inmuiat 15 minute in apa rece. Curatam morcovul si il taiem rondele. Curatam usturoiul si il feliem. Intr-o oala punem...

Citeste continuarea

Supa crema cu mix de legume

Postat de mirela0911

Supa crema cu mix de legume

Se curata ceapa si se taie marunt. Se pune la calit in ulei pana incepe sa se inmoaie. Se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate felii. Se presara putina sare si se calesc impreuna pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2020, 21:27
Ne-am dilit Mireluto cu supele astea, dar asa-i de la o varsta...mai ales la mine...
la 15.10.2020, 21:32
Si la mine tot asa ...)
la 15.10.2020, 21:39
la 15.10.2020, 22:19
Foarte gustoasă...!
la 15.10.2020, 22:21

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking