Ingrediente
- 3 cartofi dulci
- 1 dovlecel
- 1 radacina pastarnac
- 1/2 telina
- 3 cepe rosii
- 3 cepe albe
- 3 morcovi
- 1 praz
- 3 cartofi albi
- 2 ardei kapia
- 2 ardei grasi
- 6 rosii cherry sau 2 rosii mari
- 7 catei de usturoi
- 3 linguri de ulei
- sare, piper, cimbru
- patrunjel
- Crutoane:
- 200 g paine taiata cubulete
- 3 linguri ulei
- 4 catei de usturoi
- patrunjel
- piper si sare
- smantana pentru servit
Mod de preparare
Curatam toate legumele si le spalam bine. Cateii de usturoi raman in coaja. Trebuie sa tocam toate legumele in cuburi potrivite. Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam legumele. Punem cateii de usturoi si cateva fire de patrunjel. Punem putina sare, piper si cimbru. Adaugam cele 3 linguri de ulei si amestecam legumele. Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Coacem timp de 60 -90 minute. Incercam legumele cu o scobitoare sau cu varful cutitului.
Intre timp pregatim crutoanele.
Taiem painea in cuburi potrivite.
Intr-un chopper punem uleiul, cateva fire de patrunjel si cateii de usturoi curatati. Adaugam sare si piper dupa gustam. Pulsam de cateva ori pana obtinem o pasta. Turnam pasta obtinuta peste bucatelele de paine. Le amestecam usor. Puteti sa le pregatiti atat in cuptor cat si intr-o tigaie. Eu le-am facut in tigaie. Am adaugat crutoane in tigaie si le-am rumenit frumos pe ambele parti.
Ne intoarcem la legume.
Dupa ce s-au copt la cuptor, trebuie sa le scoatem si sa curatam usturoiul de coaja. Punem legumele intr-o oala impreuna cu usturoiul curatat. Adaugam 3 - 4 litri de apa fierbinte. Apa trebuie sa acopere legumele. Lasam sa fiarba timp de 10 minute. Luam oala de pe foc si cu un blender pasam legumele pana obtinem o compozitie fina. Adaugam treptat apa fierbinte pana obtinem consistenta dorita. Adaugam sare si piper dupa gust. Eu am servit aceasta supica cremoasa cu smantana si crutoane. Puteti sa o serviti si ca atare.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume coapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|