Ingrediente
- 1 fenicul
- 1 ceapa alba
- 3 morcovi mici
- 2 pastarnaci
- 2 teline
- 1 cartof mare
- 1 morcov pentru chipsuri
- un strop de ulei
- sare
- busuioc
- parmezan ras
- frunze de busuioc proaspat
Mod de preparare
Am curatat intai legumele si le-am pus la fiert.
Am curatat si morcovul pentru chipsuri, l-am sters si l-am taiat rondele subtiri. Am condimentat cu sare si am stropit cu foarte putin ulei rondelele, dupa care le-am pus in cuptorul incins pana s-au uscat si rumenit putin de tot, iar marginile au inceput sa se onduleze. Exact ca la chipsuri. Le-am scos din cuptor si le-am lasat la racit.
(Facusem si niste chipsuri de sfecla, dar le-am rumenit prea tare, asa ca am renuntat la ele.)
Legumele s-au mai racit putin, asa ca le-am pus in vasul robotului si le-am mixat cu un praf de sare, pana s-au transformat intr-un piure fin. Am adaugat si zeama de la supa treptat, pana am incorporat-o. Nu o folositi toata daca vi se pare prea multa!
Supa am turnat-o in boluri, am adaugat parmezan ras, am presarat si cateva chpsuri de morcov si am decorat cu frunzulite de busuioc proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de legume cu parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|