Ingrediente
- 1 kg rosii
- 3 cepe esalote
- 3 catei de usturoi
- o legatura de busuioc
- o legatura de oregano proaspat
- 2 lg otet balsamic
- 4 lg ulei de masline
- 1 lg zahar brun
- 2 lgte sare
- Piper negru
Mod de preparare
Cuptorul preincalzit la 200 °C
Spalam rosiile, le taiem in 4 si le punem intr-o tava cu peretii inalti. Peste ele punem cepele curatate, usturoiul, frunzele de busuioc si legatura de oregano . Adaugam sarea, zaharul, otetul balsamic, uleiul si piperul. Cu mainile amestecam toate ingredientele si punem amestecul in cuptor pentru o ora.
Cand sunt gata, scoatem tava de la cuptor si lasam legumele sa se raceasca pentru 30 de minute.
Punem toate legumele (impreuna cu zeama lasata de ele) intr-un blender/food processor, mixam la viteza mare pana se transforma intr-o crema fina. Daca blendertul folosit nu este unul foarte puternic , supa va trebui strecurata printr-o sita fina pentru a elimina semintele si cojile ramase.
Noi am servit-o alaturi de paine prajita si pesto!
Enjoy :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|