Ingrediente
- 1 ceapa alba
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- 30 ml ulei
- 200 g cus-cus
- 1 lgt boia dulce
- 1/2 lgt chimen macinat
- sare, piper
- 2 cartofi maricei
- frunze de patrunjel verde
- 1 buc carnat (eu am pus 2 feluri de carnat)
- 200 g smantana
- 2.5 litri apa
Mod de preparare
Intr-o oala de 4 litri se pune uleiul sa se incinga. Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga pastele cus-cus si se amesteca. Se pun condimentele: boiaua, chimenul macinat, sarea si piperul proaspat macinat. Se amesteca totul bine.
Morcovul si patrunjelul se curata si se spala. Se taie in cubulete mici. Se pun in oala, peste celelalte ingrediente. Se toarna apa, se amesteca apoi se pune patrunjelul tocat marunt. Se lasa sa fiarba timp de 40-45 de minute.
Cartofii se curata si se taie apoi in cubulete. Dupa cca 20 de minute se adauga si cartofii in oala si se lasa sa fiarba in continuare la foc mic. Se verifica daca sunt fierte legumele. Se mai adauga sare daca este cazul.
Intre timp se feliaza carnatul si se pune la prajit in putin ulei intr-o tigaie. Se amesteca si se intorc bucatile si pe cealalata parte. Cand sunt gata se dau deoparte.
Cand sunt fierte legumele se pun si feliile de carnati in supa. Se lasa 2-3 minute impreuna sa fiarba.
Intr-un bol se pune smantana. Se ia cu polonicul din supa si se pune peste smantana treptat, amestecand sa nu se adune.. Dupa ce s-a omogenizat smantana cu supa, se toarna in oala amestecand cu polonicul. Se mai lasa 2-3 minute pe foc apoi se trage deoparte oala.
Se serveste cu ardei iute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu carnati si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|