Ingrediente
- 1/2 kg dovleac (bostan)
- 1 dovlecel mic
- 1 morcov
- 2 cepe uscate
- o legatura de ceapa verde
- un pastarnac
- ardei capia rosu
- ardei gras galben/portocaliu
- 1 litru supa de pui
- sare dupa gust
- un cub de unt
- optional: o mana de fidea
- verdeturi: patrunjel/leustean/busuioc
Mod de preparare
Se taie dovleacul (bostanul) in cuburi potrivite, se adauga cubul de unt si se seteaza din MENU programul FRY.
Intre timp tocam restul legumelor si le adaugam rand pe rand: dovlecelul, ceapa, ardeii capia si cel gras, pastarnacul si morcovul.
Le calim impreuna pentru 5 minute, dupa care adugam supa de pui.
Potrivim de gust cu sare.
Setam din MENU programul BOIL, inchidem capacul cooker-ului si lasam legumele sa fiarba pana ce incepe numerotarea minutelor. Deschidem apoi capacul si continuam fierberea inca 5-10 minute aproximativ (chiar daca programul nu a terminat timpul necesar fierberii, in caz contrar legumele se vor faramita).
Adaugam fideaua si presaram verdeturile tocate marunt.
Trecem apoi cooker-ul pe functia de pastrare a supei la o temperatura optima. Se serveste calda. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac (bostan)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|