Ingrediente
- 20 raci
- 1,5 litri apa (in functie de consistenta dorita)
- 1 lingita sare
- 2 boabe ienibahar
- 1 ceapa mare
- legatura marar verde
- 1 foaie dafin
- 2 linguri frisca grasa 30 %
- 1 lingura faina
- 2 linguri unt
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- 4 raci pentru ornat
- 2-3 fire de marar pentru ornat
Mod de preparare
Fierbem racii conform retetei "rasol de raci pentru bere". http://www.bucataras.ro/retete/rasol-de-raci-pentru-bere-76627.html
Dupa ce au fiert, scoatem racii si lasam la racit, supa se strecoara si inlaturam coada ,iar cochiliile ramase le bagam la cuptor si ii coacem 15 minute la temperatura de 180 grade.Scoatem cochiliile ,le dam prin robot pana obtiem o pasta. Intr-o oala ,punem untul la topit,adaugam pasta de cochilii, lasam un pic sa rumeneasca ,turnam supa in care au fiert racii. Lasam 2-3 minute sa fiarba,apoi trecem toata compozitia printr-o sita deasa.Supa obtinuta,o punem pe foc,separat desfacem faina in frisca si cu un pic de apa si turnam peste supa.Lasam sa fiarma 5-6 minute la foc mic. Se potriveste de sare si piper.La servit Se orneaza cu marar si cu un rac fiert sau dupa bunul plac!
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de raci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|