Ingrediente
- 1 kg rosii
- doua cepe
- un morcov
- o bucata de telina
- o radacina patrunjel si una de pastarnac (potrivite ca marime)
- 1/2 ardei gras rosu
pentru galuste
- doua oua mari
- 8 linguri gris
- un strop de ulei
- sare
- o lingura apa minerala
- patrunjel verde
Mod de preparare
Rosiile se spala ,se pun intr-un vas cu apa si se oparesc pentru a putea fi decojite mai usor.Le lasam la racit apoi le curatam coaja.
Punem legumele taiate bucati mari la fiert intr-un vas cu vreo...4 l de apa. Punem putina sare si lasam la fiert la foc mic. Cand toate sunt fierte le scoatem din supa.
Pasam rosiile decojite cu blenderul si le adaugam in supa.
Intre timp preparam galustele :batem bine albusurile cu putina sare ,adaugam galbenusurile frecate cu un pic de ulei.Turnam grisul lingura cu lingura, amestecand pana cand obtinem un amestec de consistenta unei smantani groase.Adaugam si apa minerala.
Dam focul la mic, adaugam o jumatate de cana apa rece in supa de rosii si incepem sa adaugam galuste din compozitia cu gris, luand cu o lingura pe care o bagam in apa rece. Le punem usor in supa de rosii , nu le dam drumul de sus, cum faceam eu mai demult :)))
Condimentam supa cu sare si piper.Lasam la fiert 15-20 minute.
Punem capacul si lasam supa de rosii "sa se aseze" si galustele sa se "umfle".
La servire presaram patrunjel verde tocat in supa de rosii.
Sursa - Supa de rosii
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|