Ingrediente
- 1litru de supa de la 1kg de cartofi fierti,
- o ceapa mare
- 2 morcovi mari
- spaghetti sau taitei de casa
- 1kg.carne de vita cu os
- 200g smantana
- patrunjel,marar
- sare,piper
- bors acru (facultativ)
Mod de preparare
Spalam morcovii,carnea,patrunjelul si mararul ;facem 6 portii din carnea cu os.
Punem intr-o oala de ~7 litri,carnea,supa de cartofi si completam cu apa pana e aproape plina oala. Adaugam ceapa si morcovii taiati in jumatate si lasam pe foc pana carnea e fiarta.
Punem in oala taiteii si ii lasam sa fiarba,timp in care amestecam smantana cu supa fierbinte mestecand pana obtinem un sos mai subtire dar omogen.Adaugam smantana in supa,mararul si patrunjelul, sare si piper.Lasam sa mai dea un clocot si oprim focul.
Cine doreste, inainte de ultimul clocot punem borsul acru (1/2 litri).
Serviti fierbinte cu un ardei iute alaturi.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vacuta,dreasa cu smantana." nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (1)
|