Supa greceasca de pastrav cu masline si feta

Postat de Adinuta in Supe
1 Noi 2010 | 6511 vizualizari
Supa greceasca de pastrav cu masline si feta

Supa de peste nu este chiar in topul preferintelor mele culinare, insa am incercat recent o reteta care m-a dat pe spate si o impartasesc si cu voi :) Sunt convinsa ca iubitorii de peste o vor indragi: este acrisoara si merge foarte bine cu feta ... lucru fata de care eram cam sceptica, recunosc, insa ma bucur ca am incercat combinatia. Este foarte buna si usor de facut. Sper sa va placa!

Ingrediente

  • un pastrav de vreo 300 grame
  • 3 litri de apa
  • O ceapa sau doua
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • un ardei gras galben
  • 2-3 rosii
  • codite de ceapa verde
  • 150 grame masline verzi fara samburi
  • 150 grame masline negre fara samburi
  • 100 grame branza feta
  • patrunjel verde
  • lamaie
  • sare si piper

Mod de preparare

Pasul 1: Se taie ceapa, ardeii, rosiile si cozile de ceapa verde si se pun la fiert. Se pune intr-o oala apa la fiert si cand da in clocot, se adauga legumele si se tin la foc mediu timp de 10 minute.

 
Pasul 2: Se adauga la fiert si maslinele, se sareaza si se pipereaza si se mai fierb toate la foc mic 15-20 minute. Pestele se spala, se curata de solzi si maruntaie si se taie felii de cam 2 degete latime.

 
Pasul 3: Se pun si feliile de peste in supa si se fierbe inca 10 minute. Se adauga patrunjelul si se mai lasa la fiert 10 minute. Cateva fire de patrunjel le vom pastra pentru a presara in farfurie, la servire. Se opreste focul si se ia oala deoparte pentru 5 minute.

 
Pasul final: Se taie feta cubulete. Acestea se aseaza pe fundul unor farfurii adanci. Peste ele se pune cu grija supa cu cate o bucata de peste. Se adauga la servire lamaie dupa gust si se decoreaza cu patrunjel. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa greceasca de pastrav cu masline si feta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Supa crema de legume cu bacon crocant

Postat de merisor67

Supa crema de legume cu bacon crocant

Spălăm bine roșiile și le opărim în apă clocotită cu puțină sare, apoi le lăsăm să se tempereze și le curățăm. Curățăm restul legumelor și le tocăm cuburi. Punem uleiul...

Citeste continuarea

Supa de conopida

Postat de simona72

Supa de conopida

Se pune la incins in oala in care urmeaza sa faceti supa, uleiul si untul. Ceapa se toaca marunt si se caleste pana devine sticloasa. Se adauga usturoil taiat felii, se calesc impreuna pentru 1...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 01.11.2010, 18:21
wawdar ce bine arata
la 01.11.2010, 18:23
cred ca e tare buna
la 01.11.2010, 18:30
a gatit adinutzaaaaaaaa)))). fato, sper ca n-ai pus ingredientele de la experiment))))
la 01.11.2010, 18:47
daa, e foarte bunaaa gaby, ba daaa, am pus un pic de consevanti
la 01.11.2010, 18:51
ce bine arata

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking