Ingrediente
- 800 g dovlecei
- 3 cartofi medii (aproximativ 400 g)
- 400 g rosii tocate
- 1 ceapa mare
- 1 cățel de usturoi
- o mână de busuioc proaspăt
- Ulei de masline,
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
Dovleceii se curata de coaja , apoi se taie cubulete .La fel procedam si cu cartofii insa se taie cuburi mult mai mici decat dovleceii. Rosiile le cufundam în apă clocotită timp de un minut si le curatam de pielita, apoi le taiem în bucăți mici. Ceapa o taiem semiluna felii subțiri si se prăjește într-o tigaie cu un pic de ulei , împreună cu cățel de usturoi zdrobit cu lama cutitului. Cand ceapa devine sticloasa si capata marginile aurii scoatem usturoiul si-l arauncam, adaugam cartofii si lasam 2-3 min , amestecand , în cele din urmă, adaugam dovleceii și roșiile, amestecăm . Apoi adaugăm un 2 litri de fond de legume sau apa de apă și o jumătate de linguriță de sare. Se acopera si se fierbe pana cand toate legumele sunt moi . Cand este gata adaugam crengutile de busuioc.Acoperim si lasam sa se racoreasca. . Atunci când se va raci se va elimimina crengutile de busuioc. La servre se decoreaza/presara cu busuioc proaspăt.Se serveste cu pâine neagra .
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa mediteraneana de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|