Tagliatelle de casa cu sos de smantana si cascaval

Postat de miha in Paste
20 Mai 2010 | 8752 vizualizari
Tagliatelle de casa cu sos de smantana si cascaval

Ingrediente

  • Pentru tagliatelle:
  • 2 oua
  • 150 g faina
  • sare
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 250 g smantana
  • 200 g cascaval
  • sare si piper

Mod de preparare

Tagliatelle:

Se amesteca oul cu faina si putina sare. Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, acoperit, apoi se intinde foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Se ruleaza si se taie fasii, dupa care se rasfira pe masa si se lasa la uscat.

Eu le-am facut cu ajutorul masinii de paste. De mare ajutor masinuta asta. :)

Inainte de a pune la fiert in apa cu sare, se scutura de surplusul de faina. Se fierb putin, pana se ridica la suprafata, cca 2 minute, apoi se strecoara.

Sosul:

Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc foarte putin in 2 linguri cu ulei de masline. Se adauga smantana, se dau cateva clocote, apoi se adauga cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Se potriveste gustul de sare si piper, se mai dau cateva clocote, pana se topeste cascavalul.

Sosul se toarna peste paste si se omogenizeaza.

Se servesc calde cu friptura de pui inabusita cu muuuuult usturoi. :)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle de casa cu sos de smantana si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tagliatelle in sos de rosii cu ficatei de pui

Postat de katty

Tagliatelle in sos de rosii cu ficatei de pui

Curatam ficateii de pielite, ii spalam si ii taiem cubulete mai mici. Curatam usturoiul si il feliem. Incingem uleiul de masline intr-o tigaie si punem usturoiul. Il lasam cateva secunde si...

Citeste continuarea

Paste cu branza, verdeturi si crusta de smantana

Postat de rocsi_1612

Paste cu branza, verdeturi si crusta de smantana

Punem o oala de apa cu un praf de sare pe foc. Cand clocoteste, dam drumul pastelor si le lasam sa fiarba 8-10 minute, apoi le scurgem. Intr-un vas amestecam branza de vaci cu crema de branza,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2010, 00:35
Tare lucru ca ai facut tagliatelle de casa, e altceva, este?
Eu insa in locul tau as fi folosit parmiggiano sau mozarella, cascavalul e prea puternic, iar in combinatie cu pastele.........pfff........stii cum se depun sunculitele, mama-mama .
Eu am inlocuit cascavalul de la toate felurile de mancare la care-l foloseam acum ani de zile, paste si pizza, in principal.
la 20.05.2010, 00:37
Poza cu puiul sigur face parte de-aici sau ai incurcat borcanele de marmelada cu cele de dulceata.
la 20.05.2010, 00:45
vreau si pulpele alea,eu
la 20.05.2010, 01:12
Crisi am zis la sfarsit ca le-am papat cu friptura de pui cu mult usturoi. E adevarat ceea ce spui vis-a-vis de cascaval, dar parmezanul nu-mi place, mozzarella n-aveam si nici vreo problema cu sunculitele nu am.
la 20.05.2010, 01:12
Pe toate le vrei Ela?

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking