Taitei cu salata de castraveti si chiftele in stil thailandez

Postat de Satisfyyourcravings in Vita
17 Sep 2018 | 2094 vizualizari
Taitei cu salata de castraveti si chiftele in stil thailandez

Ingrediente

  • Pentru salata:
  • 1 castravete
  • sucul de la 1 lime
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 lingura otet din orez
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 1 bucata de 1 cm de ghimbir proaspat
  • Pentru chiftele:
  • 2 salote/ 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bucata de 2 cm de ghimbir proaspat
  • 1 tija lemongrass
  • 1 chilli (optional)
  • 2/3 legatura patrunjel/ coriandru
  • 400 grame carne tocata de vita
  • 2 linguri sos de peste
  • sare, piper
  • 1 ou mare
  • 2 linguri cu varf amidon din porumb
  • 2 linguri miere
  • ulei
  • Pentru taitei:
  • 250 grame taitei cu ou nu foarte lati
  • 2 linguri sos de soia
  • 1/3 legatura patrunjel/coriandru
  • 1/2 legatura menta
  • 50 grame alune nesarate, prajite

Mod de preparare

Castravetele se taie in cuburi mici si se amesteca cu ghimbirul ras, ceapa tocata, sucul de lime, zaharul, sarea si otetul. Se pastreaza in frigider pana in momentul folosirii. 

Se toaca salotele, usturoiul, partea alba si frageda de lemongrass, chiliul, patrunjelul/coriandrul si se amsteca cu sare, piper, carnea tocata, sosul de peste, oul si amidonul de porumb. Se amesteca bine pana la omogenizare. Se imparte compozitia in 32 de parti si se modeleaza in chiftele care se prajesc in putin ulei, 12-15 minute pana sunt gatite complet, la foc mediu.

Intre timp, se fierb taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.

Se adauga mierea peste chiftele, se amesteca cu grija si se mai lasa pana se caramelizeaza. Se adauga taiteii, impreuna cu sosul de soia si restul de patrunjel/coriandru tocat. Se amesteca usor.

Se aseaza in farfurii si se servesc cu frunze prosapete de menta, salata de castraveti si alunele sfaramate usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taitei cu salata de castraveti si chiftele in stil thailandez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Sarmale cu varza verde si carne de vitel, la vas roman

Postat de mihaelar63

Sarmale cu varza verde si carne de vitel, la vas roman

Varza se curata de cotor bine si se opareste in apa fierbinte cu otet, foi de dafin si sare. Rolul otetului in apa de oparire este ca va ajuta frunzele de varza sa fie usor elastice...

Citeste continuarea

Chiftele de vita marinate in sos de rosii

Postat de mihaelar63

Chiftele de vita marinate in sos de rosii

Carnea de vita se spala , se taie cuburi si se marunteste cu ajutorul robotului de bucatarie . Legumele se spala , se curata si se taie bucati . Cu ajutorul robotului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2018, 12:45
Am sosit la degustat
la 17.09.2018, 13:36
Ce bunatate!
la 17.09.2018, 13:51
la 17.09.2018, 14:30
Trebuie să fie tare bun...!
la 17.09.2018, 15:11
Interesantă salata!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking