Ingrediente
- 400 grame fasole alba fiarta (din conserva)
- 2 cepe rosii
- 2-3 catei de usturoi
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 cub de unt
- 1/2 pachet Delikat- condimente pentru chiftele
- chili dupa gust
- 16-20 rosii cherry
- sucul de la 1 lamaie
- 1 lingurita cimbru uscat
- cateva masline negre (eu am folosit Kalamata)
- Pentru servit:
- paine
- iaurt
- patrunjel proaspat
Mod de preparare
Ceapa si usturoiul se toaca marunt.
Se adauga uleiul si untul in vasul unei tajine (sau oala cu fund dublu si capac) si se incalzeste la foc mic cateva minute. Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa 5-6 minute pana cand acestea se inmoaie, acoperite de capac.
Se adauga mixul de condimente Delikat, chili, cimbrul si rosiile, se amesteca usor, se acopera cu capacul si se lasa pana cand rosiile se inmoaie, 7-8 minute. Se indeparteaza cotorul rosiilor daca este nevoie, apoi se adauga fasolea, sucul de lamaie si maslinele si se mai lasa acoperite, inca 10 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga sare si piper dupa gust.
La final, se presara cu patrunjel proaspat si se serveste cu iaurt si paine pufoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tajine cu fasole, rosii, masline si Delikat- condimente pentru chiftele" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|