Tarta Brownie cu frisca si capsuni

Postat de hashul in Prajituri
6 Mai 2013 | 4601 vizualizari
Tarta Brownie cu frisca si capsuni

Delicioasa!!!! Crocanta pe deasupra si moale in interior!!! Incercati-o pentru ca e un desert foarte rapid si foarte bun!

Ingrediente

  • Faina - 80 de gr
  • praf de copt - 1/2 lingurita
  • un praf de sare
  • ciocolata neagra (85% am folosit eu) - 80 de gr(o ciocolata intreaga)
  • unt - 80 gr
  • zahar tos - 200 gr
  • oua - 2 buc batute usor
  • esenta vanilie - o lingurita
  • frisca lichida - 100 ml sau toata cutia , cum doriti
  • Pentru ornat :
  • eu am folosit capsuni proaspete

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si praful de sare si i-l punem deoparte.

Intr-o oala punem ciocolata si untul la topit si amestecam continuu. Dupa ce s-au topit luam de pe foc si punem pe rand zaharul, oual batute usor, esenta de vanilie iar la sfarsit amestecul de faina, amestecand usor pana la omogenizare.

Ungem cu unt o forma de tarta de 23-24 cm diametru si turnam in ea compozitia.

Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu (160-170 de grade) pentru 20-25 de min.

O lasam sa se raceasca si apoi se poate servi ornat cu frisca si fructe proaspete. Eu am folosit capsuni.

Trebuie sa fie crocanta deasupra iar in mijloc sa fie moale sa se topeasca in gura :)). Hmmm .... delicioasa!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Brownie cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

RULADĂ CU CREMĂ CARAMEL, NUCI ȘI DULCEAȚĂ DIN GUTUI

Postat de panacris

RULADĂ CU CREMĂ CARAMEL, NUCI ȘI DULCEAȚĂ DIN GUTUI

PENTRU FOAIA DE RULADĂ: Albușurile se mixează energic cu un praf de sare și oțetul. Apoi se adaugă zahărul tos, amestecându-se energic până ce se obține o bezea fermă. Se...

Citeste continuarea

Desert prajitura Tosca

Postat de lucy2002

Desert prajitura Tosca

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2013, 15:27
la 06.05.2013, 16:17
la 06.05.2013, 17:12
la 06.05.2013, 18:10
Cam bun!
la 06.05.2013, 18:59
ce bunaaaaaaaa

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking