Tarta cu afine si bezea

Postat de timea in Dulciuri
31 Aug 2014 | 16503 vizualizari
Tarta cu afine si bezea

Stiu ca nu va suparati ca vin din nou cu o reteta de tarta pentru ca stiti cat de mult imi plac tartele cu fructe si sunt prea multe combinatii, care mai de care mai gustoase, pentru a le putea epuiza vreodata :).

Ingrediente

  • Aluat
  • 120 gr unt nesarat
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 220 gr faina
  • un varf de sare
  • Umplutura
  • 2 linguri gem de afine
  • 70 gr piscoturi
  • 250 gr afine
  • Bezea
  • 3 albusuri de ou
  • 70 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru uns tava putin unt

Mod de preparare

Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus pe care il tinem la frigider aprox 30 de minute.

Intindem aluatul sub forma rotunda pe masa de lucru tapetata cu faina.

Asezam foaia de aluat intr-o forma rotunda de 26 cm, unsa cu unt. Intepam din loc in loc (puteti pune foaia de copt peste aluat si cateva boabe de fasole si asa sa puneti tava la cuptor, eu nu am facut asa) si dam tava la cuptorul incalzit la 170 de grade timp de 20-25 de minute.

Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit putin ungem aluatul copt cu gem de afine.

Peste gem punem piscoturile zdrobite, iar peste piscoturi punem afinele.

Separat intr-un bol mixam albusurile spuma apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam aprox 3 minute.

Spuma obtinuta o punem peste afine cu o lingura sau cu un pos.

Cuptorul  nu l-am oprit de cand am scos blatul dar am lasat usa deschisa. 

Dam tava din nou la cuptor aprox 3 minute cu usa inchisa si apoi aprox 7 minute cu usa intredeschisa. Aici depinde si de cuptorul fiecaruia. Bezeaua de deasupra trebuie sa capete o usoara nuanta maronie, insa atentie sa nu o lasati prea mult sa se arda.

Scoatem tarta din cuptor si dupa ce s-a racit se poate felia si servi.

Se pastreaza la frigider! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu afine si bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu crema de lamâie, bezea si blat de biscuit

Postat de Lia1

Tarta cu crema de lamâie, bezea si blat de biscuit

Daca prepari dimineata devreme, cu o seara inainte pui la scurs afinele intr-o sita inoxidabila altfel, cu 3-4 ore inainte. BLAT 1. Prepara laptele condensat sau sari peste acest pas daca...

Citeste continuarea

Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea

Postat de diaconta

Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea

Pentru foaia de tarta ,am amestecat toate ingredientele.A rezultat un aluat ceva mai moale pentru ca este destul de gras.Asta este însa foarte bine,va fi sfarâmacios si nu se va lipi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2014, 21:28
Ba eu ma supar, ca-mi faci pofta ))
la 31.08.2014, 21:29
Arata minunat
la 31.08.2014, 21:30
WOW
la 31.08.2014, 21:32
Ina si mie mi-e pofta ,

Andreea
la 31.08.2014, 21:35
Timea, m-ai inabunit cu tartele tale cu fructe...o nebunie!!pe toate le-a notat!!si asta e la favortie!!!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking