Am inceput desigur cu aluatul pentru blatul de tarta:
Am razuit untul rece direct in vasul de framantat. Am adaugat restul ingredientelor, faina cernuta neaparat, branzica cremoasa, oul si galbenusul, praful de sare, cel de chimen, laptele si uleiul de masline.
Am framantat imediat aluatul, iar cand s-au omogenizat bine ingredientele, l-am infainat si infoliat si l-am pus direct in congelator pana am preparat umplutura.
Pentru prepararea umpluturii:
Se amesteca branzica pufoasa, cu smantana cu galbenusurile, praful de sare, telemeaua pana se omogenizeaza perfect.
Se adauga si untul topit si racit in prealabil.
Se bat spuma albusurile si se incorporeaza in crema de branza usor prin invaluire.
Am scos aluatul pentru blat de la rece si l-am pus pe o hartie pergament, iar deasupra am pus o folie de prospetime si l-am intins cu sucitorul.
In forma de tarta am pus o foaie de copt. Am rasturnat usor aluatul si l-am asezat in forma. Am pliat din loc in loc marginea si i-am dat o forma ondulata. Vom intepa cu o furculita pe toata suprafata blatului.
Se pune usor crema de branza pufoasa si cu o lingurita se formeaza santuri in forma de cerc.
In acele santuri am pus cascavalul razuit. Deasupra din loc in loc am asezat rondele de Aperifrais si am intercalat maslinele. In mijloc am ornat cu bobite de piper rosu.
Marginile blatului le-am uns cu galbenus de ou.
Am copt tarta timp de 35- 40 de minute la 200 de grade. In ultimul sfert de ora am acoperit partea de deasupra cu o foaie de copt pentru a nu se arde cascavalul.
Pentru a muta tarta pe un platou este nevoie sa fie foarte bine racita altfel se va rupe.
Decorati tarta cu o crenguta de rozmarin sau busuioc sau ce doriti.
Tarta este minunata!