Tarta cu caise, ricotta si vanilie

Postat de Oana in Prajituri
29 Iun 2011 | 10436 vizualizari
Tarta cu caise, ricotta si vanilie

O minunatie de arome!

Ingrediente

  • Pandispan:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar brun
  • 6 linguri faina
  • 500 g caise
  • Crema:
  • 250 g ricotta
  • 3 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • Jeleu:
  • 2 caise coapte
  • 2 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • un plic tort jelee alb Dr. Oetker

Mod de preparare

Se separa galbenusuri de albusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul, adaugat treptat, se mixeaza pana isi tripleaza volulul, se albesc si zaharul este topit. Se adauga apoi cate o lingura de faina si se amesteca cu o lingura de lemn, usor, de jos in sus, pana s-a incorporat toata faina. Albusurile se bat spuma si se pun cate 2-3 linguri peste crema de galbenusuri, amestecand tot cu lingura de lemn foarte usor, in acelasi sens, pana se incorporeaza toata cantitatea de albusuri. Se tapeteaza o tava cu ulei si faina si se toarna pandispanul. Caisele spalate si taiate felii se pun cu grija peste pandispan. Se coace in cuptorul incins, la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra si se probeaza cu scobitoarea. Se scoate tava si se lasa la racit in tava.

Crema: se mixeaza ricotta cu zaharul pudra 2 minute, pana devine pufoasa, apoi se adauga esenta de vanilie. Crema se intinde peste blatul racit si se pune la frigider jumatate de ora.

Jeleu: Cele doua caise fara samburi se mixeaza cu blenderul pana se obtine un piure fin. Praful din plic se amesteca cu zaharul, se toarna apoi apa si piureul de caise. Se pune pe foc conform instructiunilor de pe plic si se toarna apoi peste prajitura. Se mai lasa la rece jumatate de ora. Se orneaza cu frunzulite de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise, ricotta si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura marmorata cu visine

Postat de mirela0911

Prajitura marmorata cu visine

Se spala visinele, se scot samburii si se pun intr-un bol. Se adauga zaharul, se amesteca si se lasa deoparte pentru aproximativ 15-20 de minute, dupa care se pun intr-o strecuratoare sa se surga...

Citeste continuarea

Fursecuri fragede cu gem de prune

Postat de Ina

Fursecuri fragede cu gem de prune

Gemul de prune il amestecam cu fulgi de cocos pentru a obtine o consistenta mai ferma si a evita curgerea din fursecuri. Untura din Osanza de porc se mixeaza impreuna cu zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2011, 23:02
MINUNATA!!!
la 29.06.2011, 23:05
sunt cu ochii pe tine , as plewca spre Bucuresti!
la 29.06.2011, 23:09
Teo, gata,ma opresc Azi am facut paste alfabet cu lapte Ceva mai light
la 29.06.2011, 23:15
sau poate ajungeti , voi pe aici, am gradina plina de rosii coapte ,vinete , castraveti...! e o bucurie imensa ; am ajuns ca , dimineata ,in luc sa merg la wc vizitez gradina si iau o gura zdravaca de ozon! va astept !
la 29.06.2011, 23:19

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking