Tarta cu capsuni

Postat de Creatsa in Dulciuri
14 Apr 2013 | 9700 vizualizari
Tarta cu capsuni

O tarta foarte delicioasa!Asta ca sa vedeti ca pot trai o clipa si fara ciocolata:)))

Ingrediente

Blat:

  • 4 oua medii
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 4 linguri ulei

Crema de vanilie:

  • 600 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 130 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • semintele de la o pastaie de vanilie
  • 60 g amidon

In plus:

  • 250 g capsuni
  • 1 plic gelatina pentru tarte
  • 1 banana mica(optional)

Mod de preparare

Pentru blat mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.

Adaugati treptat cate o lingura de zahar si mixati bine pana se topeste zaharul.

Amestecati galbenusurile cu uleiul si le adaugati peste albusuri.

La final adaugati cate 1 lingura de faina amestecand usor de sus in jos pentru a nu se lasa compozitia.

Tapetati o tava de tarta cu unt si faina si coaceti blatul in cuptorul preincalzit pana se desprinde usor de peretii tavi.(testul scobitorii)

Pentru crema puneti laptele la fiert cu semintele de vanilie.

Separat frecati galbenusurile cu zahar ,apoi adaugati amidonul,laptele fierbinte si puneti din nou amestecul pe foc pana se ingroasa ca o budinca.

La final adaugati zaharul vanilat si lasati crema sa se racoreasca putin.

Adaugati crema peste blatul racit complet.

Taiati capsunile felii si le adaugati peste tarta,optional puteti adauga si cateva felii de banana.

Preparati gelatina conform instructiunilor de pe plic si adaugati peste fructe.

Dati tarta la rece pentru 2-3 ore apoi o serviti cu mare pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu fistic, capsuni si ciocolata

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, un praf de sare si vanilia. Turnati jumatate din faina cernuta, incepeti si framantati. Adaugati restul de faina, apa rece,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 14.04.2013, 15:56
arata foarte bine!
la 14.04.2013, 15:58
Multumesc
la 14.04.2013, 16:01
Buna !mai este /macar o feliuta.arata super
la 14.04.2013, 16:12
n-am facut de multa vreme tarta de-asta. Stiu ca e grozava...
la 14.04.2013, 16:30

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking