Pentru aluat am amestecat faina cu un praf de sare,praful de copt si crema Mascarpone rece.Am adaugat apoi smantana,zaharul,ouale batute si vanilia.
Am framantat un aluat elastic,l-am acoperit cu o folie si l-am pus la frigider o ora.
Am scos sâmburii cireselor si le-am pus cu zahar sa lase sirop.
Imi era teama ca ciresele vor lasa prea mult sirop cât timp vor fi la cuptor si se va rupe foaia de tarta asa ca am pregatit niste pesmet.
Am prajit pesmetul în putin ulei,apoi am adaugat o lingura de zahar.
Am scurs ciresele de siropul lasat,apoi le-am amestecat cu pesmetul pregatit.
Am împartit aluatul.O parte mai mare am întins-o si am pus-o în tava tapetata,iar din cealalta parte am facut un „capac” din care am decupat cateva forme pe care le-am pus deasupra.
Acum voi puteti sa ornati dupa cum va convine.
Peste foaia pusa în tava,am presarat putin pesmet si apoi am pus ciresele.
Am acoperit cu foaia de tarta si formele decupate.
Am uns cu putin lapte si am presarat zahar brun,pentru a fi mai crocanta deasupra.
Am pus la cuptor la aproximativ 170 grade pentru 40 de minute.
Am presarat deasupra zahar pudra,dar poate ramane si asa.
Pentru ca umplutura nu a fost prea cremoasa,zic ca ar fi mers langa ea putina înghetata