Tarta cu cirese si gutui

Postat de simona72 in Prajituri
21 Iun 2014 | 4018 vizualizari
Tarta cu cirese si gutui

Cu dedicatie pentru cea mai mare iubitoare de tarte, Timea, de la care am imprumutat si reteta de aluat...a iesit perfect! Multumesc draga mea!>:D

Ingrediente

  • pt aluat:
  • 125 gr unt
  • 2 linguri zahar brut
  • 1 ou
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 240 gr faina
  • pt umplutura:
  • 400 gr gutui de la borcan pentru placinte
  • 500 gr cirese fara samburi
  • 1-2 linguri lichior Amaretto
  • 1 lingura gris
  • pt deasupra:
  • 1 mana de migdale
  • 75 gr unt
  • 60 gr faina
  • 2 linguri zahar brut
  • 1-2 linguri lichior Amaretto
  • cateva cirese pt decor

Mod de preparare

Pt aluat am folosit robotul de bucatarie: am pus in vasul robotului untul si zaharul si am mixat pt 2 minute. Am adaugat oul, coaja rasa de lamaie, bicarbonatul stins in sucul de la 1/2 lamaie. Am mixat pt cateva secunde, pana sau incorporat ingredientele. Faina am amestecat-o cu sarea, am adaugat 1/2 din cantitatea de faina peste celelalte ingrediente, am mixat pt 1 minut. Am adaugat si restul de faina, am mixat pt cateva secunde pana s-a format aluatul si usor a inceput sa se desprinda de pe peretii vasului. Am pus aluatul in folie alimentara si l-am dat la frigider pt 30 minute.

Dupa ce a stat suficient la frigider, am scos aluatul din folie, l-am pus pe masa de lucru infainata si am intins cu sucitorul. Am rulat foaia de aluat pe sucitor si am pus-o intr-o forma de tarte unsa cu unt sau ulei. Am apasat usor cu mana, am presat marginile pana a capatat o forma frumoasa. Am pus lingura de gris peste aluat, gutuile de la borcan cu ciresele le-am amestecat, le-am pus peste aluat si am stropit cu putin lichior Amaretto. Am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 10 minute. 

Migdalele le-am maruntit la robotul de bucatarie, am adaugat untul, faina si zaharul. Am pornit robotul pt cateva secunde pana aluatul a devenit nisipos. Am pus amestecul peste tarta dupa cele 10 minute de stat la cuptor, am stropit cu putin lichior Amaretto si am dat din nou tava la cuptorul incins la 170 grade pt 20-25 minute. Lasati sa se raceasca, portionati si serviti.

Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese si gutui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu mousse de visine

Postat de Dea_Dea

Prajitura cu mousse de visine

BLAT Albusurile cu apa si praful de sare , se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusuril frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Clatite cu banane si caramel

Postat de andaoana

Clatite cu banane si caramel

Intr-un castron punem ouale impreuna cu zaharul si sarea .Le batem bine . Adaugam coaja de la o lamaie,jumatate din lapte , jumatate din faina si jumatate din bere. Omogenizam si continuam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2014, 17:31
minunata!
la 21.06.2014, 17:32
buna tare
la 21.06.2014, 17:41
Nu-i buna,ca-i departe si e si mancata..
la 21.06.2014, 17:43
Nici o firimitura nu a mai ramas Cleme
la 21.06.2014, 17:47

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking