Tarta cu crema de castane si flori cu gem de zmeura

Postat de alba_zori in Dulciuri
21 Aug 2013 | 3995 vizualizari
Tarta cu crema de castane si flori cu gem de zmeura

O tarta delicioasa!

Ingrediente

  • Pentru tarta;
  • 250 gr faina 000
  • 125 gr margarina
  • o lingurita plina de praf de copt
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • o sticluta de aroma de rom de 2 ml de la Dr Oetker
  • un galbenus de ou pentru uns
  • Pentru crema de castane;
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 150 gr amidon
  • 2 sticlute de aroma de rom de 2 ml de la Dr Oetker
  • 120 gr pasta de castane din borcan(de la carrefour)
  • 1 plic de gelatina in foi
  • pentru flori;
  • dulceata de zmeura
  • zahar pudra

Mod de preparare

Am pregatit aluatul de tarta intr-un bol. Am dat prin sita faina, praful de copt si am taiat bucatele mici margarina, am amestecat cu mana un pic, apoi am adaugat un ou, zaharul si aroma de rom, un strop de lapte de soia si am framantat putin cu ajutorul unui praf de faina in plus.

A devenit ca o mingiuta compozitia si am acoperit-o cu folie transparenta, am lasat sa se odihneasca in frigider 30 minute minim.

Am intins-o pe masa cu ajutorul fainii si cu ajutorul unui sucitor, am umplut o tava tapetata cu margarina si faina, am asezat usor deci aluatul, am facut gauri cu furculita pentru a nu se umfla in timpul coacerii.

Am uns cu galbenus de ou pe marginea tartei si am pus la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25 minute, pana devine aurie un pic. Dupa coacere se lasa in forma cateva minute pana se raceste putin, dar nu de tot, se rastoarna pe un platou la racit bine.

Intre timp am pregatit si florile cu ajutorul formei de floare, am asezat florile pe forme intoarse pe dos si le-am copt si pe ele.  Dupa aceea, la fel si fluturasii. Le-am lasat sa se raceasca si le-am scos de pe forme, le-am umplut cu gem de zmeura si dat cu zahar pudra deasupra.

Am facut si crema de castane, am pus 500 ml lapte de soia la incalzit. Separat intr-un bol am amestecat galbenusurile cu zaharul, aromele de rom, amidonul si am diluat cu laptele cald. Am turnat totul in cratita care era calda si am amestecat bine cu telul pana a devenit cremoasa si omogena, apoi am amestecat si pasta de castane.

Am considerat totusi ca mai aveam nevoie de un plic de gelatina in foi si le-am pus in apa rece pentru 10 minute pana s-au umflat bine. Le-am stors si le-am incalzit cu putina apa rece intr-o craticioara mica, am amestecat pana a devenit ca un sirop si am adaugat la crema de castane, amestecand foarte bine.

Am lasat sa se raceasca bine si cand am vazut ca incepe sa se intareasca am turnat toata compozitia in tarta, iar am lasat 10 minute sa se intareasca si mai bine.

Am asezat frumos si floricelele mele umplute cu gem de zmeura, am asezat si cativa fluturasi si iata rezultatul. Castanele cu aroma de rom si topping de zmeura se potrivesc de minune!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de castane si flori cu gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert placinte Bostanei

Postat de RODIMUR

Desert placinte Bostanei

Pentru aluat, se pune făina albă în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, în care se pun: drojdia mărunțită, oul, zahărul, untul moale,...

Citeste continuarea

Invartita cu mere si nuca

Postat de rocsi_1612

Invartita cu mere si nuca

Scoatem foile de placinta din congelator si le lasam la temperatura camerei. Umplutura: Spalam merele, le curatam si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Intro tigaie antiaderenta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2013, 22:38
Ce frumoasa si cat de aromata
la 21.08.2013, 22:40
multumesc draguta,te pup
la 21.08.2013, 22:45
la 21.08.2013, 22:50
Esti pe gustul meu!
la 21.08.2013, 22:53
mersi draga Buni,te pup dulce

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking