Ingrediente
Aluatul de tarta:
- 250 g faina
- 3 galbenusuri
- un praf de sare
- coaja de o lamaie
- un zahar vanilinat
- 80 g zahar
- 150 g unt
Pentru crema frangipane(ideala pentru tarte sau briose):
- 6 galbenusuri
- 600 ml lapte
- 120 g faina
- un praf de sare
- esenta de vanilie sau baton vanilie
- 100 g zahar
- 40 g unt topit
In plus:
- fasole (cat doriti)
- capsuni (300 g)
Mod de preparare
Am inceput prin a face aluatul: Se amesteca faina cu zaharul vanilinat,zaharul,coaja de lamaie,praful de sare si se adauga untul bucati.Se amesteca pana cand aluatul devine ca nisipul.Atunci se adauga galbenusurile si se formeaza o bila de aluat care se pune la frigider pentru 30 minute.Apoi se pune intr-o forma de tarta tapetata pe fund cu hartie de copt si pe margini cu unt.Se pune fasole sau orez si se coace 30 de minute la 180 grade.
Intre timp se prepara crema : (este luata dintr-o carte de retete italienesti)
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devine o crema albicioasa,se adauga treptat faina, si se mai subtiaza cu lapte,pana cand se incoporeaza tot laptele.Se pune la foc mic si se amesteca pana cand se ingroasa.Cand e gata se adauga si esenta de vanilie in cazul meu, iar daca se foloseste baton de vanilie atunci se pune in lapte la inceput.Se adauga si untul topit,amestecand.Se lasa la racit.
Se pune crema peste tarta si se orneaza cu capsuni taiate.Se lasa la frigider vreo 2 ore.Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|