Tarta cu dulceata de capsuni

Postat de alba_zori in Prajituri
14 Apr 2012 | 4657 vizualizari
Tarta cu dulceata de capsuni

Am vrut si eu sa am pentru micul dejun o prajiturica la un capuccino bun si iata rezultatul,o combinatie dulce,am avut la congelator ceva caspuni ramasi de la alte torturi si m-am gandit sa fac o dulceata,a iesit sensationala! sper sa va placa!

Ingrediente

  • Pentru tarta:
  • un ou proaspat.
  • 100 gr zahar pudra.
  • coaja de la o lamaie rasa.
  • esenta de vanilie sau o pastaie.
  • doua linguri de limoncello.
  • 250 gr faina cernuta.
  • o lingurita de praf de copt.
  • 50 ml ulei.
  • Pentru dulceata de caspuni:
  • 500 gr caspuni congelati.
  • 150 gr zahar.
  • o lingura de suc de lamaie stors.
  • gelatina un pliculet.
  • doua linguri de limoncello.
  • Pentru crema patisera:
  • 500 ml lapte de orice fel.
  • 3 galbenusuri.
  • coaja de la lamaie rasa.
  • pastaie de vanilie sau esenta.
  • 100 gr zahar.
  • 50 gr amidon.
  • 200 ml frisca pt batut(sau meringa).
  • (12 gr foi de gelatina daca adaugam cateva linguri de limoncello si meringa,pentru frisca nu e cazul.)

Mod de preparare

Pregatim tarta in cateva minute,amestecand oul cu zaharul pudra pana devine spumoasa,adaugam si coaja de lamaie,vanilia,limoncello,apoi faina cernuta cu praful de copt si uleiul,lucram putin cu mana pana se omogenizeaza si devine o minge,o invelim in folie alimentara si lasam la odihnit la frigider cel putin 30 minute.Apoi o intindem cu lemnul si tapetam o forma de tort,intindem bine si formam si bordul bine,facem cateva gauri cu furculita ca sa nu se umfle tare apoi bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade 15 minute cu hartie de copt cu orez deasupra,dupa cele 15 minute luam hartia jos si lasam alte 5 sau minute.facem testul cu scobitoarea daca vrem.Lasam la racit.

Pregatim si dulceata:curatam caspunii de frunze,ii spalam bine si ii taiem cubulete,scurgem de apa care o lasa in plus care o vom folosi pt gelatina separat,punem caspunii intr-o craticioara cu zaharul  si sucul de lamaie si limoncello la fiert pana face spuma de cateva ori si se vede ca se lasa,intre timp pregatim si gelatina din pliculet dupa instructiuni,folosim apa care au lasat-o caspunii si dizolvam praful de gelatina cu 2 linguri de zahar,cand vedem ca se ingroasa gelatina o adaugam la capsuni,invartim bine cu facaletul pana vedem ca prinde consistenta,apoi lasam la racit,se fac c-am doua borcane.

Pregatim si crema:

Punem pe foc laptele cu esenta de vanilie,intr-un bol mixam galbenusurile cu 100 gr zahar si apoi adaugam coaja de lamaie,apoi amidonul,cand fierbe laptele adaugam la compozitia de galbenusuri cu polonicul putin cate putin amestecand bine,apoi turnam tot inapoi si lasam pe foc pana se ingroasa,apoi lasam la racit intr-un bol acoperit cu folie transparenta la contact,din cand in cand invartim ca sa se raceasca mai repede,apoi batem si frisca bine si o adaugam la crema patisera rece,daca dorim si limoncello mai mult adaugam si foi de gelatina inmuiate in apa si amestecam cat e calda crema patisera si atfel devine mousse.

Decoram dupa placere:Tarta,dulceata,frisca,crema patisera si dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta cu capsuni

Postat de Dea_Dea

Tarta cu capsuni

  Smantana, praful de sare, zaharul si oul se amesteca bine. Adaugam uleiul si amestecam, apoi punem 2-3 linguri de faina amestecata cu praful de copt. Punem faina pe rand cat avem nevoie...

Citeste continuarea

Tarta cu budinca de vanilie,capsuni si dulceata de afine

Postat de JulyCris

Tarta cu budinca de vanilie,capsuni si dulceata de afine

Aluatul Se framanta un aluat din toate ingredientele de mai sus. Se intinde in forma de tarta,se inteapa cu furculita si se da la cuptorul preincalzit pt 20-25 de minute. Intre...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.04.2012, 17:06
Yamiii
la 14.04.2012, 17:15
Delicioasa!
la 14.04.2012, 18:57
buna buna
la 14.04.2012, 19:02
la 14.04.2012, 19:05
ce frumoasa e

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking