Tartă cu fructul dragonului

Postat de Satisfyyourcravings in Prajituri
7 Dec 2012 | 6296 vizualizari
Tartă cu fructul dragonului

Fructul dragonului, numit şi Pitaya face parte din familia Cactuşilor şi creşte mai ales în Mexic şi America de Sud şi Centrală, însă poate fi întâlnit şi în Sud-estul Asiei, în Vietnam, Israel sau Australia. Gustul său este un amestec de kiwi cu pară, iar interiorul său arată ca un kiwi alb cu semințele dezorganizat dispuse.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 50 grame unt la temperatura camerei
  • 50 grame zahăr
  • 100 grame făină
  • 1/2 ou
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • puţină sare
  • Pentru umplutură:
  • 185 grame (o cutie) brânză Philadelphia natur
  • 1 fruct al dragonului

Mod de preparare

Cu ajutorul unui mixer electric, se mixează untul cu zahărul până se albeşte. Se adaugă făina, oul, sarea și vanilia şi se amestecă până la omogenizare. Se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se lasă la frigider 2 ore.

După expirarea timpului, se împarte aluatul în două părţi egale şi se întinde astfel încât să poată acoperi două forme de tartă cu diametrul de 6 cm. Se înţeapă cu o furculiţa din loc în loc. Se introduce la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute la 210 grade Celsius. Se lasă la răcit în forme 5 minute, după care se scoate aluatul din forme.

Se taie fructul în două longitudinal și se îndepărtează pulpa folosind o lingură. Jumătate din pulpa fructului se taie cuburi și se mixează cu ajutorul unui blender. Se lasă la scurs într-o sită 30 de minute.  Se amestecă cu brânza şi se aşează mixul în forme. Jumătatea de fruct rămasă se taie felii subțiri și se așează deasupra.

Se păstrează la frigider până în momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu fructul dragonului" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert placinta cu branza si stafide

Postat de rocsi_1612

Desert placinta cu branza si stafide

Aluatul: Intr-un ibric, punem laptele, uleiul, zaharul si le transferam pe foc. Amestecam sa se topesca zaharul si cand incepe sa fiarba, luam ibricul de pe aragaz. Lasam sa se raceasca...

Citeste continuarea

Desert mini rulada cu zmeura

Postat de Pungasa_Rogue

Desert mini rulada cu zmeura

Se pregateste blatul. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusul de galbenus.  Albusul se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.12.2012, 13:53
la 07.12.2012, 13:54
Delicioasa , super arata
la 07.12.2012, 13:55
fain arata
la 07.12.2012, 13:58
Hmmm, îmi place cum arată. Întâi trebuie să mănânc fructul, aşa, ca să ştiu gustul lui original
la 07.12.2012, 14:00
Wow ce bine arata!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking