Tarta cu jeleu de mure, coacaze si mascarpone

Postat de ralu_ca in Prajituri
30 Mar 2014 | 3921 vizualizari
Tarta cu jeleu de mure, coacaze si mascarpone

Ingrediente

  • blat:
  • 120 gr unt;
  • 1 ou;
  • 70 gr zahar;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • 1 praf de sare;
  • 230 gr faina;
  • jeleu de mure si coacaze:
  • 200 gr mure congelata;
  • 150 g coacaze congelate;
  • 3-4 linguri zahar;
  • 2 linguri amidon;
  • Pentru crema cu mascarpone:
  • 250 gr mascarpone;
  • 250 ml lapte;
  • 3 linguri amidon;
  • 3 linguri zahar;
  • 2 linguri zahar pudra;
  • 1 pachet gelatina;
  • pastaie de vanilie;
  • zahar vanilat
  • ciocolata si mure pentru decor

Mod de preparare

Blat:

Intr-un bol punem untul, oul, zaharul si le amestecam bine. Adaugam praful de copt, sarea, apoi faina in ploaie si framantam pana obtinem un aluat omogen. Se formeaza o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute. Dupa ce a stat la frigider, presaram masa de lucru cu faina si cu ajutorul unui sucitor intindem o foaie subtire. Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si punem foaia. Am asezat bine, presam marginile si o intepam cu furculita. Am introdus tava in cuptorul incins pentru circa 20 de minute pana blatul este rumenit.  Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca.

Jeleul de mure si coacaze:

Murele si coacazele congelate le punem intr-o cratita si amestecam foarte bine sa se marunteasca. Adaugam zaharul si le punem pe foc pana se topeste zaharul. Amidonul il dizolvam cu 2-3 linguri de apa, apoi il punem peste mure si coacaze. Amestecam bine, lasam sa dea cateva clocote pana se ingroasa putin. Il rasturnam fierbinte peste blat si dam la frigider sa se inchege.

Crema cu mascarpone:

Intr-un bol amestecam amidonul cu 3 linguri de zahar si putin lapte.  omogenizam apoi punem semintele de la o pastaie de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie. Cand da in clocot laptele turnam amestecul cu amidon si invartim la foc mic pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc, punem bucata de pastaia de vanilie, acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.

Intr-un bol mixam mascarponele cu zaharul pudra si vanilat, apoi incorporam cate putin din crema de vanilie racita. Gelatina am pus-o la hidratat cu 2-3 linguri apa rece, apoi o dizolvam pe baie de aburi si o incorporam in crema.

Am scos tarta din frigider si peste jeleu punem crema, o nivelam si o dam iar la rece. Decoram cu mure si ciocolata ornamentala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu jeleu de mure, coacaze si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel

Postat de miremirc

Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel

Iata cum se prepara Reteta de prajitura Petre Roman cu crema de vanilie si caramel Pentru blat : mixam ouale cu zaharul pana se albesc, adaugam faina amestecata cu praful de copt si nucile si...

Citeste continuarea

Desert cheesecake Twix

Postat de Alepaty

Desert cheesecake Twix

1) Am inceput prin a da biscuitii prin blender. I-am amestecat cu untul topit si am asezat compozitia intr-o tava de 20 cm si am dat la frigider. 2) Crema de branza se mixeaza cu zaharul pudra,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2014, 15:24
la 30.03.2014, 15:25
buna buna
la 30.03.2014, 15:32
la 30.03.2014, 15:33
foarte buna
la 30.03.2014, 15:38

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking