Ingrediente
pt blat:
- 180 gr faina alba
- 1/2 plic de praf de copt
- 50 gr zahar
- 2 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 50 ml lapte
pt umplutura de mac
- 100 gr mac
- 2 oua
- 1 lingura unt moale
- 60 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 50 gr faina
- 1/2 plic praf de copt
pt umplutura brinza:
- 200 gr brinza dulce
- 100 gr smantina
- 2 oua
- 60 gr zahar
- vanilie bourbon
- 1 lingura unt
- 2 linguri faina
- 1/2 lingurita de praf de copt
- un praf de sare.
pt decor:
Mod de preparare
Pt blat: punem toate ingredientele, in afara de faina si praf de copt, in robot si le mixam pina se incorporeaza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si le mixam si pe acestea. Compozitia rezultata o punem intr-o forma rotunda de 24 cm(de silicon am avut eu).
Pt umplutura de mac:macinam macul la robot cit dorim de marunt, apoi il amestecam cu zaharul, ouale, untul topit, vanilia, le mixam pe toate,iar la urma adaugam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia de mac peste blat.
Pt umplutura de brinza:amestecam galbenusurile cu brinza, smantina,ouale, vanila, zaharul, untul topit, le mixam pe toate,iar la urma adaugam faina amestecata cu praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le punem peste umplutura de brinza. Compozitia o punem peste cea de mac, o nivelam cu grija si dam forma la cuptorul incins la 170 grade pt 40 minute, punem o folie de aluminiu peste tarta si mai dam la cuptor 10-15 minute. O lasam sa se raceasca o scoatem din forma si o pudram cu zahar pudra. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mac si brinza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|