Tarta cu mere

Postat de Ina in Prajituri
16 Ian 2014 | 10077 vizualizari
Tarta cu mere

V-am spus ca am invatat si eu sa fac tarte :)))) *** Am incercat si varianta cu mere, ca tot aveam niste mere gigant, din recolta proprie. Combinatia de dulce/acrisor e delicioasa! :X

Ingrediente

  • Aluat:
  • 125 gr unt
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri apa rece
  • Umplutura:
  • 3-4 mere
  • 2 lingura gris
  • 2-3 linguri cu zahar zahar
  • o lingurita de scortisoara
  • un plic zahar vanilinat
  • Pentru uns:
  • o lingurita un topit

Mod de preparare

Untul, pastrat la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si un varf de sare. Incorporam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie, apoi apa si faina. 

Incepem sa framantam aluatul  pentru a obtine o compozitie omogena.

Invelim aluatul in folie alimentara si pastram  la frigider cca.  o ora, dupa care scoatem din frigider si preparam tarta. Din aluat vom pastra o mica parte pentru crumble, iar restul il vom intinde intr-o foaie rotunda pe care o vom aseza in  vasul de tarta uns cu unt si tapetat cu faina, astfel incat marginile sa iasa usor din vas. Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului.

Spalam si feliem merele. Doua mere le vom da pe razatoarea mare, iar pe celelalte doua  le vom  felia in felii de cca 0,5 cm grosime.  Vom cali usor pe foc merele rase, impreuna cu o lingura de zahar,  scortisoara si o lingura de pesmet. 

Presaram pe aluat o lingura de pesmet, peste care vom aseza  compozitia de mere rase (dupa ce s-a racit usor).  Peste compozitia de mere rase vom aseza feliile de mar, formand o spirala. Presaram deasupra 1-2 linguri de zahar vanilinat si scortisoara macinata .

Aducem marginile aluatului spre centru, impaturind partial spirala de mere. Din aluatul ramas vom rupe bucati mici cu care vom acoperi fructele din tarta.

Coacem tarta in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit, timp de 35-40 minute.

Oprim focul, scoatem tava din cuptor si lasam tarta sa se raceasca, apoi o  putem  felia si servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (51)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Postat de oanapl

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Pentru aluat, se taie untul rece în cubulețe și se amestecă cu făina, sarea și zahărul măcinat până se obtine o textură nisipoasă. Se adaugă oul bătut cu apa și se...

Citeste continuarea

Desert tarta rapida cu mere

Postat de Constelatialeu

Desert tarta rapida cu mere

Mai intai am scos aluatul din congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi am curatat merele si le-am taiat cubulete mici. Peste cubulete de mar am stros zeama de la portocala. Intr-un tuci am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2014, 21:32
ce bunatate
la 16.01.2014, 21:32
prima venita ,prima servita.
la 16.01.2014, 21:33
Are rost sa mai zic ca-i expirata?
la 16.01.2014, 21:33
Alexandra
la 16.01.2014, 21:33
Medi am fost mai rapida

Vezi toate comentariile (51)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking