Ingrediente
- Crusta
- 250 g faina
- 150g unt de la frigider
- 2 linguri cu zahar
- 1 ou
- 2 linguri de lapte rece
- Umplutura:
- 800 g mere
- 10 g unt
- 50 g zahar tos
- sucul de la 1/2 lamaie
- sucul de la 1/2 portocala
Mod de preparare
Pentru crusta taie untul in bucati mici si amesteca-l cu faina, pana se obtine un amestec nisipos. Adauga zaharul si oul si mai amesteca putin. Pune si laptele si amesteca pana ce toate sunt incorporate, nu mai mult. Acopera coca cu folie de plastic si pune-o in frigider 1 ora.
Curata merele de coaja si de seminte. Taie-le in felii nu foarte subtiri. Stropeste-le cu sucul de lamaie (ca sa nu se innegreasca) si amesteca-le bine cu zaharul.
Incalzeste untul si pune merele cu tot sucul pe care l-au lasat. Lasa la foc mic, pana ce merele s-au inmuiat si caramelizat. Pune sucul de portocala si mai lasa 1-2 minute.
Intinde coca in foaie nu foarte subtire, rotunda. Toarna in centru merele caramelizate si sosul din tigaie. Ridica marginile de la coca, pentru ca sucul sa nu se verse.
Coace tarta in cuptorul incalzit, la 180 C, pentru 35- 40 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere rustica" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|