Ingrediente
- Aluat:
- 250 g faina
- 75 g zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 1 zahar vanilat
- 3 linguri apa
- 130 g margarina
- Umplutura:
- 1 kg mere
- 4 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara
- Crumble:
- 150 g zahar
- 150 g faina
- 100 g margarina
- 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare
Pentru umplutura curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-o cratita, adaugam zaharul si le calim pe foc mic pana cand scade tot sucul. Stingem focul si adaugam scortisoara. Lasam sa se raceasca.
Pentru aluat amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider timp de 20 de minute.
Cat timp sta aluatul la figider ne ocupam de crumble. Punem toate ingredientele intr-un vas si le framantam bine. Va rezulta un amestec sfaramicios.
In tava de tarta unsa cu margarina intindem aluatul scos de la frigider ridicandu-l si putin pe marginea tavii.
Presaram putin gris pe toata suprafata aluatului apoi punem umplutura de mere si nivelam.
Deasupra presaram crumble-ul si dam la cuptor la foc potrivit pana cand se rumeneste frumos deasupra.
Lasam sa se raceasca in tava iar apoi presaram zahar pudra si putem felia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si crumble (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|