Tarta cu mere si crumble (de post)

Postat de postavaru in Prajituri
26 Apr 2013 | 6000 vizualizari
Tarta cu mere si crumble (de post)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 75 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 3 linguri apa
  • 130 g margarina
  • Umplutura:
  • 1 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • Crumble:
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 100 g margarina
  • 1/2 lingurita scortisoara

Mod de preparare

Pentru umplutura curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele intr-o cratita, adaugam zaharul si le calim pe foc mic pana cand scade tot sucul. Stingem focul si adaugam scortisoara. Lasam sa se raceasca.

Pentru aluat amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat nelipicios. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider timp de 20 de minute.
Cat timp sta aluatul la figider ne ocupam de crumble. Punem toate ingredientele intr-un vas si le framantam bine. Va rezulta un amestec sfaramicios.

In tava de tarta unsa cu margarina intindem aluatul scos de la frigider ridicandu-l si putin pe marginea tavii.
Presaram putin gris pe toata suprafata aluatului apoi punem umplutura de mere si nivelam.
Deasupra presaram crumble-ul si dam la cuptor la foc potrivit pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Lasam sa se raceasca in tava iar apoi presaram zahar pudra si putem felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si crumble (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Briose ciocolatoase

Postat de GeorgianaGrigorescu

Briose ciocolatoase

Topim ciocolata cu untul. Lasam sa se raceasca. Mixam spuma ouale cu zaharul. Adaugam ciocolata topita cu untul, apoi iaurtul. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt. Umplem...

Citeste continuarea

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

Postat de Oana

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

Nucile si fisticul se prajesc putin intr-o tigaie neaderenta, fara ulei. Se lasa apoi la racit si se curata bine de coji. Se maruntesc putin la robot.  Untul, ciocolata alba si mierea se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2013, 09:42
Sa tot papi si iar sa papi...pana nu te mai opresti...si de post si delicioasa! Ancuta
la 26.04.2013, 09:45
Buna, buna, buna....foarte buna!
la 26.04.2013, 09:51
la 26.04.2013, 09:53
buna buna
la 26.04.2013, 10:01
Doua felii vreau

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking