Tarta cu mere si pere

Postat de Ina in Dulciuri
20 Sep 2015 | 7087 vizualizari
Tarta cu mere si pere

Nu pot spune decat ca este delicioasa :X

Ingrediente

Aluat:

  • 125 gr margarina ( sau unt )
  • 1 lingura zahar
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 3 linguri apa rece
  • 1/2 lingurita bicarbonat

Umplutura:

  • 3 pere
  • 3 mere mari
  • 2 linguri cu zahar
  • 2 linguri pesmet
  • o lingurita de scortisoara
  • un plic zahar vanilinat

Mod de preparare

Margarina usor topita am mixat-o cu zaharul si un varf de sare. Am incorporat oul  si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie, apoi apa si faina . Am omogenizat totul pana am obtinut un aluat nelipicios pe care l-am lasat 5 minute la congelator ( asta ca sa scutesc timpul, dar se poate lasa 30-60 minute la frigider ).  

Scoatem aluatul din frigider/congelator si il intindem uniform intr-o tava de tarta .  Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului.

Radem merele si le calim la foc mic cu 2 linguri de zahar, jumatate de lingura de pesmet si o lingurita rasa cu scortisoara, pana scade bine sucul lasat.

Spalam si feliem perele.  

Peste aluatul din tava presaram o lingura de pesmet si vom intinde compozitia de mere rase ( dupa ce s­a racit usor ). Peste compozitia de mere rase vom aseza feliile de para, formand o spirala. Presaram deasupra  zahar vanilinat , restul de pesmet si scortisoara macinata . 

Coacem in cuptorul incins, la foc potrivit, cca 30 minute.

Lasam sa se raceasca ( cine poate :))) ) , portionam  si ... mancam :)) . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tarta cu pere, mere si nuci

Postat de Constelatialeu

Desert tarta cu pere, mere si nuci

Aluat : Cernem faina intr-un vas de inox ( sa fie rece vasul ), adaugam praful de sare si untul rece taiat cubulete. Separat amestecam oul cu apa . Framantam cu mainile untul cu faina pana obtinem...

Citeste continuarea

Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone

Postat de rocsi_1612

Desert tarta cu mere, pandispan si mascarpone

Aluatul de tarta: Amestecati intr-un bol untul cu smantana si oul. Adaugati zaharul, vanilia, sarea, iar la sfarsit faina, treptat. Amestecati cat puteti cu o paleta, iar cand aluatul devine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2015, 21:47
ce combinatie buna
la 20.09.2015, 21:52
Ce bine arata!
la 20.09.2015, 21:56
Bya, chiar s-au potrivit
la 20.09.2015, 21:57
Multumesc, Stefania
la 20.09.2015, 21:59
S-au terminat prunele lu`Costel?

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking