Ingrediente
- Aluat:
- 195 g faina
- 1 lingurita zahar
- 115 g unt moale
- 2 linguri smantana
- Umplutura:
- 4-5 piersici proaspete (dar merg si din compot)
- 3 galbenusuri
- 155 g zahar
- 165 g smantana
- 35 g faina
- Pentru glazura:
- 150 g marmelada de piersici
- 1 lingura suc de piersici sau de portocale
Mod de preparare
Incepem cu pregatirea aluatului: Amestecam untul moale cu zaharul si smantana. Adaugam apoi faina si framantam un aluat molicel, dar care nu se mai lipeste de mana.
Ungem o tava rotunda cu putin unt si intindem aluatul in tava, cu mana. Avem grija sa ridicam aluatul si pe marginea tavii.
Dam tava deoparte si pregatim umplutura: Mixam bine galbenusurile cu zaharul iar apoi adaugam smantana. La final adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza si nu mai avem cocoloase. Peste aluatul din tava asezam piersicile taiate felii. Turnam apoi umplutura.
Dam la cuptor, la foc potrivit timp de 1 ora. Daca incepe sa se rumeneasca prea tare, putem acoperi tava in ultimele 10 minute, cu o folie de aluminiu.
Pentru glazura amestecam bine gemul cu sucul de lamie si apoi ungem tarta fierbinte.
Lasam tarta sa se raceasca complet, inainte de a o portiona.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|