Ingrediente
- 1 foaie de placinta
- 500 gr carnaciori de porc
- 2 ardei grasi verzi
- 2 ardei rosii grasi
- 2 cepe tocate marunt
- 2 vinete
- 2 linguri usturoi pisat
- 2 ardei iuti(depinde de gustul fiecaruia)
- 1 lingura sos concentrat de rosii
- jumatate buchet patrunjel
- 2 lingurite chimen
- 2 albusuri
- jumatate ceasca (cafea) branza gen gruyere
- ulei masline
- sare
- putin cimbru proaspat
Mod de preparare
Incepem intai prin taierea carnaciorilor si ii calim in putin ulei, punem si ceapa taiata marunt si usturoiul, chimen si amestecam putin.
Intre timp taiem ardeii si vinetele in cubulete mici dupa care adaugam la carnaciori, daca e nevoie, mai punem putin ulei. Adaugam ardeii iuti taiati bucati mici si curatati de seminte, sare, piper si bulionul de rosii. Nu e nevoie sa punem apa, ptr ca legumele au destula. Lasam la foc mic pana cand se inmoaie ardeii, cca 20 minute.
Foaia de placinta, o punem intr-o forma acoperita cu hartie de copt si mai punem si o alta hartie deasupra ca sa nu se umfle (eu am uitat!!!) si o punem la cuptor 180C ptr 30minute. Cand e gata, scoatem din cuptor, lasam deoparte, si in compozitia de carnaciori, punem albusurile de ou batute putin cu furculita, patrunjelul, cimbru si branza rasa, amestecam bine si punem peste foaia de placinta. E necesar sa punem ou la aceste tipuri de tarte ptr a intari compozitia. Punem la cuptor pe randul de jos la 180C ptr cca 15 minute.
Cand e gata, lasam sa se raceasca inainte de a taia felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu spetsofai" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|