Ingrediente
- Blat:
- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri faina
- 4 linguri ulei
- 1 plic zahar vanilat
- o lingurita praf de copt
- un praf de sare
- Crema:
- 500 ml lapte
- 125 g zahar
- 3 galbenusuri
- 80 g unt
- 4 linguri faina
- 3 plicuri zahar vanilat
- Decor:
- struguri albi
- un plic tort gelee
Mod de preparare
Blat: separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste .Batem galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza, Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand usor cu o spatula de jos in sus.Adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Punem compozitia intr-o tava de tarta (28 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.
Crema: intr-un vas cu fund dublu ,punem la fiert 400 ml lapte cu praful de sare . Galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat , adaugam restul de lapte si punem faina. Mixam si turnam compozitia de galbenusuri peste laptele fierbinte amestecand energic sa nu faca cocoloase. Lasam la fiert pana crema se ingroasa ca o smantana apoi o dam deoparte ,adaugam untul si amestecam bine. Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la racit.
Asamblare:intindem crema peste blatul de tarta , deasupra ornam cu struguri (eu am taiat boabele de struguri si le-am scos samburii), peste care turnam un plic de tort gelee preparat dupa instuctiunile de pe ambalaj.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu struguri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|