Tarta cu telemea, praz si ciuperci de padure

Postat de Ina in Aperitive / Garnituri
28 Noi 2015 | 6671 vizualizari
Tarta cu telemea, praz si ciuperci de padure

Grozav de buna :X 

Ingrediente

Aluat:

  • -130g unt
  • -1 ou
  • -1/2 lingurite cu sare
  • - 250-300 g faina ( cantitatea depinde de marimea oului, dar si de calitatea fainii )
  • -o lingurita plina cu amoniac
  • -o lingura cu zeama de lamaie/ otet
  • - inca 1 ou pentru uns tarta

Umplutura:

  • -200 g mix ciuperci uscate de padure
  • -o ceapa
  • -1 fir de praz ( de grosimea unui deget )
  • -200 g fagaras ( sau separat branza de vaci si 1-2 linguri smantana )
  • -150 g telemea de vaca
  • -o legatura de marar
  • -sare/ delikat
  • -piper
  • -2 oua

Mod de preparare

Pregatim intai aluatul:

Punem intr-un vas untul (pastrat la temperatura camerei), oul, sarea si 250g de faina. In faina adaugata facem o gropita, turnam amoniacul si-l stingem cu o lingura de zeama de lamaie sau otet, apoi incepem sa omogenizam ingredientele prin framantare usoara, pana obtinem un bulgare de aluat cu consistenta uniforma.  Daca este lipicios, mai adaugam putina faina. 

Invelim aluatul in folie alimentara si-l pastram la frigider cca. 30-40 minute, timp in care ne ocupam de umplutura:

Ciupercile de padure le vom hidrata prin fierbere 10 minute in apa  cu sare, apoi scurgem bine toata apa presand ciupercile in maini. 

Tocam ceapa cubulete, iar prazul rondele. Presaram putina sare sau delikat si le calim usor in tigaia in care am incins 2 linguri cu ulei. 

Cand ceapa si prazul sunt calite le amestecam cu ciupercile bine scurse, branza de vaci, smantana, telemeaua maruntita si mararul tocat. La final adaugam ouale batute si putin piper. 

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie rotunda pe care o vom aseza in vasul de tarta , astfel incat marginile sa acopere usor si peretii tavii. Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului. ( Daca nu aveti o tava speciala de tarta, puteti folosi orice vas rotund pe care-l ungeti intai cu unt si-l tapetati cu faina )

Intepam aluatul pe toata suprafata cu o furculita sau ne folosim de aparatul special, pentru ca aluatul sa creasca uniform.

Turnam compozitia de umplutura si o nivelam pe toata suprafata tartei. 

Daca avem aluat suficient, pastram o bucata  din care vom taia fasii inguste si vom face un grilaj pe suprafata tartei .

Ungem tarta cu ou batut si dam tava la cuptor, la foc potrivit, pentru cca. 30-35 minute.

Este delicioasa atat calda, dar si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu telemea, praz si ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Garnitura tigaie cu cartofi taranesti

Postat de Oana

Garnitura tigaie cu cartofi taranesti

Ceapa se curata, se spala si se taie solzisori. Kaizerul se taie felii subtiri si apoi fasiute. Cartofii ii spalam bine si ii punem la fiert, cu coaja. Cand sunt gata, scurgem apa si ii lasam...

Citeste continuarea

Aperitiv pasta de ton

Postat de Oana

Aperitiv pasta de ton

Scurge bine tonul si pune-l in mini tocatorul Breville sau al unui robot de bucatarie. Adauga peste el restul ingredientelor si mixeaza bine pana obtii o pasta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2015, 22:49
Ciumpercile erau bune de nebune?
la 28.11.2015, 22:51
)))
la 28.11.2015, 22:51
buna buna
la 28.11.2015, 22:53
Am facut pentru dimineata, dar mai sunt 4 felioare )
la 28.11.2015, 22:53
Ati gustat sau ne dati noua intai ? ))

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking