Tarta cu tofee si banane

Postat de Oana in Torturi
4 Dec 2011 | 3620 vizualizari
Tarta cu tofee si banane

Nebunie cu caramel!

Ingrediente

  • blat:
  • 250 g biscuiti
  • 125 g unt topit
  • 1 lingura zahar
  • 50 g ciocolata neagra topita
  • crema caramel:
  • 160 ml lapte condensat
  • 160 ml lapte dulce
  • 400 g zahar
  • 60 g unt
  • o lingura gelatina
  • topping:
  • 3 banane
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 100 g branza de vaci cremoasa
  • 200 g frisca lichida
  • un pliculet zahar vanilat
  • ciocolata amaruie rasa pentru decor

Mod de preparare

Pentru blat, se sfarama biscuitii la robot pana se obtine un pesmet fin, apoi se amesteca cu zaharul, untul si ciocolata topite. Se pune mixul intr-o forma de tort detasabila si se preseaza bine cu mana, ridicand si o bordura de 3 cm. Se pune forma la rece o ora. 

Pentru caramel, se amesteca toate intr-o craticioara cu pereti dubli, mai putin gelatina. Se pune pe foc mic, amestecand cu un tel. Cand incepe sa clocoteasca, atentie mare ca se umfla, sa nu dea pe-afara :) Mai luati craticioara de pe foc din cand in cand. Se lasa la fiert pana se ingroasa putin caramelul. In reteta zicea ca se lasa pana la 115 grade...cum nu am termometru, am lasat cat am considerat eu...Se lasa apoi la racit. In reteta originala nu zicea nimic de gelatina, arata destul de gros caramelul...la mine era destul de lichid...asa ca am pus la hidratat o lingura de gelatina in 2 linguri de apa, apoi am topit-o la microunde si am amestecat-o in crema. 

Bananele se taie rondele si se stropesc cu zeama de lamaie. Crema caramel se rastoarna peste blatul de biscuiti, se adauga bananele si se pune la frigider o ora.

Se prepara toppingul de frisca. Branza cremoasa (eu am avut lacteea, imi place mult!) se bate bine cu zaharul vanilat pana devine pufoasa, apoi se adauga cate putina frisca, pana se incorporeaza si se umfla bine. Se adauga peste crema caramel cu banane, se niveleaza si se ridica cu lingura moturi :) Deasupra se rade ciocolata amaruie si se mai lasa la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu tofee si banane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort Leone 22

Postat de Constelatialeu

Desert tort Leone 22

Blat : Blatul l-am pregatit cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi. Am tapetat o forma de tort cu diametrul de 28 cm, cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi...

Citeste continuarea

Desert tort cu trei feluri de ciocolata - reteta nr. 600

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort cu trei feluri de ciocolata - reteta nr. 600

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile si esenta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2011, 21:22
la 04.12.2011, 21:26
la 04.12.2011, 21:32
la 04.12.2011, 21:39
moama, vreau si euu!!
la 04.12.2011, 21:41
o sa ne ingrasam de la atatea bunatati

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking