Tarta delicioasa cu zmeura

Postat de Cocktail_of_Senses in Prajituri
2 Aug 2014 | 5087 vizualizari
Tarta delicioasa cu zmeura

Astazi am preparat o tarta foarte usoara de zmeura, perfecta pentru zilele toride.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 25 gr faina
  • 25 gr indulcitor sau zahar
  • 110 gr unt rece
  • o lingura de lapte
  • Pentru crema aveti nevoie de:
  • 500 ml lapte
  • o lingura de indulcitor/zahar
  • o pastaie de vanilie
  • 5 galbenusuri
  • 60 gr indulcitor/zahar
  • 40 gr amidon alimentar
  • un pahar cu varf de zmeura proaspata
  • In plus, veti mai avea nevoie si de o tava pentru tarta.

Mod de preparare

Incepeti prin a pregati aluatul. Amestecati faina cu indulcitorul, untul si laptele si framantati cu mana pana obtineti un aluat pe care il lasati la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Dupa ce timpul s-a scurs, intindeti cu grija aluatul pe un blat presarat cu faina din belsug. Aveti grija sa nu se rupa! Apoi rulati aluatul pe forma facaletului si asezati-l in tava pentru tarta unsa cu unt. Folosindu-va degetele modelati aluatul dupa forma tartei.

Introduceti aluatul in cuptorul preincalzit (180 grade) pentru 30 de minute.

In acest timp ne ocupam de crema. Puneti laptele cu o lingura de indulcitor si miezul de la pastaia de vanilie la fiert, la foc mic. Cand laptele este aproape sa dea in clocot, adaugati amestecul de galbenusuri, indulcitor si amidon. Amestecati incontinuu pana cand capata consistenta unei creme si lasati la racit.

Dupa ce aluatul si crema s-au racit, montati tarta si ornati cu zmeura. Musai ca prajitura sa fie lasata la rece inainte de a fi savurata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta delicioasa cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura frageda cu dovleac

Postat de vio_dreams

Prajitura frageda cu dovleac

Taiem dovleacul in bucati mai mici apoi il curatam de coaja. Radem dovleacul pe razatoarea mare si il punem intr-un vas. Adaugam zaharul, untul si scortisoara si il lasam pe foc pana se inmoaie...

Citeste continuarea

Chec fin cu cacao

Postat de Ela68

Chec fin cu cacao

1. Apa si zaharul se pun pe foc si se lasa sa fiarba cateva minute pana ce zaharul s-a topit complet.Se lasa la racit. 2. Se bat albusurile spuma cu praful de sare, se toarna siropul de zahar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2014, 20:05
buna
la 02.08.2014, 23:03
la 03.08.2014, 11:45
Ce imi place!
la 13.08.2014, 18:09

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking