Tarta in crusta de biscuiti cu migdale, dulceata de portocale si crema de frisca cu orange crud

Postat de simona72 in Prajituri
27 Ian 2016 | 5926 vizualizari
Tarta in crusta de biscuiti cu migdale, dulceata de portocale si crema de frisca cu orange crud

I-am dedicat tatei tarta, a implinit 70 ani. Ce mai trec anii… E un eveniment pe care l-am sarbatorit simplu, in familie, am luat masa, am povestit, am inchinat si degustat un pahar de vin, iar la sfarsit ne-am infruptat din acest minunat desert. Imi place sa le fac, sa le dedic torturi/prajituri alor mei, prietenilor. Pentru mine e ceva de suflet, facut cu mainile mele, cu mult drag si cu pasiune pentru gatit. Sa ne traiesti tata, sa fi sanatos si in putere multi ani de aici in colo…

Ingrediente

Pentru crusta:

  • 240 gr biscuiti simpli Petit Beurre
  • 60-70 gr migdale
  • 80-100 gr unt topit
  • 3-4 linguri lapte
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 praf de ghimbir macinat
  • 1 ou
  • 1 cub de unt pentru uns tava
  • Pentru crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 gr crema de portocale „Orange curd” http://www.bucataras.ro/retete/orange-curd-75439.html
  • 1 lingura gelatina granule
  • Suc proaspat stors de la 1 portocala
  • Pentru decor:
  • Scortisoara macinata, boboci si petale de trandafiri, boboci de iasomie, petale de ciocolata cu aroma de portocale
  • In plus:
  • 3-4 linguri „Dulceata din portocale rosii cu petale de trandafiri” http://www.bucataras.ro/retete/dulceata-din-portocale-rosii-cu-petale-de-trandafiri-75306.html

Mod de preparare

Pentru crusta: in bolul robotului de bucatarie am pus migdalele si le-am macinat nu foarte fin. Am adaugat biscuitii rupti in bucati si i-am rasnit si pe ei la fel ca si pe migdale. Am adaugat putina scortisoara si ghimbir macinat, am dat 2-3 pulsatii la robot, cat sa se amestece ingredientele, apoi am pus untul topit si racit. Pentru a nu folosii foarte mult unt in compozitie (pentru a evita pe cat posibil grasimile), am adaugat cateva linguri de lapte si 1 ou. Am pornit robotul si am lasat sa se amestece ingredientele. Daca sau legat/adunat ca la aluat nu am mai adaugat lapte, daca a fost necesar am mai adaugat 1-2 linguri lapte rece. Am uns o tava dreptunghiulara cu fund detasabil cu unt. Am pus compozitia pentru crusta in tava si cu o lingura am intins aluatul, iar pe margini l-am ridicat cu degetele. Am facut in asa fel incat tava sa fie imbracata in totalitate in aluat. Am dat tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 20-25 minute, pana crusta s-a intarit si observam ca se desprinde singura de pe margini. Am scos crusta din tava, inlaturand cu usurinta marginile si am lasat-o sa se raceasca.

Pentru crema: pentru inceput punem gelatina la hidratat in sucul proaspat stors de la o portocala si strecurat pentru a nu exista bucati de portocala. Lasam la hidratat 10 minute apoi dizolvam gelatina la flacara foarte mica. Lasam sa se raceasca. Mixam frisca pana obtinem consistenta dorita. Adaugam crema de portocale „Orange curd”, mixam la vitexa mica spre medie pana la incorporare. Adaugam gelatina diluata si mixam la viteza mica pana s-a incorporat in crema.

Pentru asamblare: dupa ce crusta s-a racit, indepartam fundul detasabil al tavii. Punem crusta pe un platou, pe fund punem un strat subtire de dulceata de portocale, peste dulceata punem crema. Dam tava cu tarta la frigider pentru minim 2 ore. Dupa ce crema s-a intarit o decoram dupa imaginatie…eu am folosit un sablon si am pudrat cu scortisoara macinata, boboci si petale de trandafiri, boboci de iasomie si petale de ciocolata cu aroma de portocale. Va asigur ca este un deliciu: o crema fina cu aroma de portocale, dulceata si crusta crocanta cu migdale si usoare influente de scortisoara si ghimbir. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta in crusta de biscuiti cu migdale, dulceata de portocale si crema de frisca cu orange crud" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca fara aluat

Postat de JamilaCuisine

Desert pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron incapator, adaugam zaharul si semintele de la pastaia de vanilie si batem bine totul cu un tel. Adugam apoi branza si untul la temperatura camerei si omogenizam foarte...

Citeste continuarea

Tarta cu nuca de cocos

Postat de mirela0911

Tarta cu nuca de cocos

Crusta: Intr-un vas se amesteca faina cu sarea, zaharul si apoi untul rece taiat bucatele. Se amesteca mai intai cu ajutorul degetelor, apo se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2016, 13:08
Ce tarta faina!! sa-ti traiasca tatal si sa fie sanatos!
la 27.01.2016, 13:10
Buna prajiturica !!!
la 27.01.2016, 13:12
Si o chestie din asta asa bengoasa nu mancam si noi, mai saptamana viitoare, zic si eu, nu dau cu parul?
la 27.01.2016, 13:13
E superba!
la 27.01.2016, 13:13
La multi ani, tatalui ! Sa traiasca multi ani sanatosi...

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking