Tarta rustica cu fructe de sezon si nuca Pecan

Postat de Valclaudia in Dulciuri
7 Sep 2014 | 2654 vizualizari
Tarta rustica cu fructe de sezon si nuca Pecan

dupa reteta dragei noastre Rocsi, cu mici modificari. Gand drag, fata talentata si harnica! >:d

Ingrediente

  • 200 gr. unt rece
  • 250 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 7 linguri apa rece
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 buscuiti cu miere (din comert)
  • 400 gr. prune
  • 1 piersica
  • 1 nectarina
  • miez de nuca Pecan
  • 2 linguri zahar tos

Mod de preparare

Punem 7 linguri de apa rece intr-un castron incapator.

Adaugam untul rece taiat bucati, 3linguri de zahar, praful de sare,1 plic zahar vanilat si faina. Framantam un aluat elastic,pe care-l vom da pentru cel putin 30minute la rece.

Spalam fructele, le desfacem de pe samburi.
Prunele se desfac in doua, piersica si nectarina se taie felii.

Scoatem aluatul de la rece, intindem o foaie care sa depaseasca cu cca 2-3 cm diametrul tavii in care dorim sa coacem tarta.

Preincalzim cuptorul la 170 grade.

Asezam aluatul in tava, impungem din loc in loc aluatul cu furculita, presaram biscuiti zdrobiti, apoi asezam fructele peste biscuiti dupa inspiratie.

Miezul de nuca se aseaza peste fructe din loc in loc, presaram si celalat plic de zahar vanilat+cele doua linguri de zahar tos ramase.

Marginea aluatului care depaseste tava se pliaza usor si se aduce peste fructe catre interior.

Dam tava la copt pentru 35 minute, eu am folosit functia de coacere cu ventilatie.

Scoatem tarta, o lasam sa se raceasca, portionam si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu fructe de sezon si nuca Pecan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fursecuri Shortbread

Postat de Dya

Fursecuri Shortbread

Intr-un bol, punem untul taiat cuburi, presaram zaharul, coaja rasa de portocala si  adaugam semintele de la pastaia de vanilie. Cernem faina peste ingredientele aflate in bol si framantam...

Citeste continuarea

Desert cozonac cu Fanta, reteta de post

Postat de Ina

Desert cozonac cu Fanta, reteta de post

Pentru aluat : In vasul mixerului planetar am cernut faina pe care am amestecat-o apoi cu zahărul, praful de sare si drojdia uscată. Am încălzit sucul acidulat si l-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2014, 20:52
buna
la 07.09.2014, 20:53
Ce faina este!
la 07.09.2014, 20:59
Super
la 07.09.2014, 21:04
pecan pie ce faina e
la 07.09.2014, 21:12

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking