Tarta rustica cu mere si prune

Postat de cristeena20 in Prajituri
21 Sep 2014 | 3388 vizualizari
Tarta rustica cu mere si prune

Am preluat aceasta reteta de la Irina (multumesc mult Irina!!) si rezultatul a fost mult pe placul meu. E o tarta simpla, unde aromele de mar si de prune amestecate cu scortisoara te imbie la cat mai multe felii. Va spun sincer ca tarta am topit-o intr-o zi :)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 220 gr faina
  • 125 gr unt
  • 60 ml apa
  • putina sare
  • 2 linguri de zahar
  • Umplutura:
  • 3-4 mere mari ;
  • aprox 5 prune;
  • scortisoara ;
  • 6 linguri zahar ;
  • 1 lingura amidon

Mod de preparare

- Punem faina cu zaharul si sarea intr-un vas si adaugam untul rece. Frecam bine si adaugam apa rece (apa sa fie rece de la frigider). Facem un aluat pe care il invelim in folie alimentara si il dam la rece cel putin 30 minute.

- Merele se curata de coaja si le taiem cubulete. La fel prunele se taie felii. Presaram cu zahar, scortisoara si presaram cu o lingura de amidon. Lasam sa se inmoaie putin fructele.

- Aluatul il intindem intr-o foaie rotunda si il punem in tava de tarta (unsa cu unt si pudrata cu faina). Punem umplutura peste si marginile le intoarcem peste fructe.

- Dam la cuptorul incins la 180 grade pt cca 30-40 minute, pana tarta e bine rumena.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu mere si prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu prune si branza dulce

Postat de Oana

Desert prajitura cu prune si branza dulce

Branza de vaci se da prin sita, Fructele se spala, se scot samburii si se taie felii mai groase. Se stropesc cu zeama de lamaie si se amesteca cu zaharul si scortisoara. Se lasa deoparte Se...

Citeste continuarea

Kaiserschmarrn

Postat de Oana

Kaiserschmarrn

Stafidele se spala bine si apoi se pun in rom. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul pudra si sarea. Se adauga apoi laptele si smantana (frisca) lichida, apoi se adauga faina amestecata cu praf de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2014, 12:01
asta aveam si eu de gand sa fac, dar am reusit doar un crumble
la 21.09.2014, 12:03
Buna!
la 21.09.2014, 12:07
la 21.09.2014, 12:16
Delicioasa!
la 21.09.2014, 12:20
super!!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking