Ingrediente
- 1 kg mere
- zeama de la 1/2 lamaie
- 200 g zahar
- 160 g unt
- esenta de vanilie
- 4 lg zahar pudra
- 1 lg scortisoara
- 400 g aluat foietaj
Mod de preparare
Curatam merele de coaja, le taiem in 4 si scoatem semintele. Peste mere stoarcem zeama de la 1/2 lamaie.
Caramelizam zaharul, apoi adaugam untul si esenta de vanilie. Amestecam bine. Acest caramel il turnam in forma de tarta (d=26 cm).
Peste caramelul din forma de tarta asezam merele taiate, cu scobitura in sus. Presaram zaharul pudra si praful de scortisoara, apoi dam la cuptor pentru 30-35 de minute.
Dupa ce au trecut cele 35 de minute, scoatem din cuptor merele, asezam deasupra lor aluatul frantuzesc (intepam din loc in loc cu furculita, pentru a nu se umfla) si dam din nou la cuptor pana se rumeneste aluatul. (circa 15-20 minute). Dupa ce scoatem tava din cuptor, o lasam sa se racoreasca cam putin (10-15 minute), o rasturnam invers pe un platou. Lasam sa se raceasca si putem servi.
Pofta buna ! Este un deliciu ! :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|