Tartine rustice cu avocado, spanac si somon afumat

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
24 Ian 2014 | 10509 vizualizari
Tartine rustice cu avocado, spanac si somon afumat

Un blat senzational care se topeste in gura, pe care l-am preparat in doua variante, mini-tarte si cosulete, o crema de branza delicioasa cu spanac, avocado si somon afumat, iata o combinatie minunata cu un gust delicios ...eu va invit sa incercati reteta, merita ...

Ingrediente

  • Blat :
  • 200 gr unt
  • 230 gr faina
  • 1 ou maricel
  • 2 linguri apa
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de turmeric
  • 1 praf de oregano
  • Crema:
  • 1 cutie mica crema de branza Philadelphia
  • 2 linguri iaurt grecesc( 10%)
  • 75 gr baby spanac
  • 1 ceapa mica
  • 1 avocado
  • zeama de la un sfert de lamaie
  • 200 gr somon afumat
  • 30 gr unt
  • un varf de legatura de marar
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Blatul se prepara simplu si rapid, dam untul rece pe razatoare, apoi combinam restul ingredientelor si framantam un aluat( perfect, va garantez). Nu este nevoie de multa framantare, in cinci minute este gata si-l infoliem apoi il dam pentru 30 de minute la rece.

Intre timp ne ocupam de crema:

Spalam spanacul si-l scurgem bine apoi il maruntim la robot. Adaugam untul si avocado( stropit cu zeama de lamaie apoi scurs), mixam din nou, urmeaza jumatatea de ceapa si crema de branza, mixam din nou, adaugam si iaurtul( apropo, in acest moment nu se mai simte gustul de avocado) si mixam din nou. Scoatem de la robot si adaugam mararul si restul de ceapa tocata marunt. Omogenizam cu o lingura. Crema de branza se pune la rece.

Cand este gata blatul, il scoatem de la rece si-l impartim in 12 bucati( cat mingea de ping-pong)

Fiecare bucata am intins-o cu mana cu o folie deasupra( merge foarte usor), astfel incat sa atinga dimensiunea formelor. ( eu am folosit forme de briose). Sase bucati le-am asezat in interior si le-am dat forma cu mana, iar restul le-am intins si le-am asezat pe dosul formelor unse bine cu unt. Nu va chinuiti sa le dati forma perfecta , le vrem rustice :).  Le-am copt la 200 de grade pana s-au rumenit( in jur de 15, 20 de minute). Am lasat mini-tartele si cosuletele sa se raceasca si apoi le-am umplut cu crema, iar deasupra am pus bucatele de somon afumat. Am decorat cu cate o frunzulita de baby spanac. Un singur cosulet l-am umplut cu ciuperci trase la tigaie in unt cu marar si patrunjel...asa pentru o mica pofta :)))

Sunt o minunatie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine rustice cu avocado, spanac si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Drob din vinete

Postat de panacris

Drob din vinete

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se pune la călit în puțin ulei. O parte din cubulețele de vinete, preparate de astă toamnă (vinetele se curăță, se taie cubulețe și se...

Citeste continuarea

Aperitiv chiftelute de cartofi cu cheddar

Postat de Bucataras

Aperitiv chiftelute de cartofi cu cheddar

Pune piureul de cartofi intr-un bol incapator; Peste acesta adauga ceapa verde, baconul, usturoiul, boia, chimionul, sarea si piperul, 1 ou si amesteca bine; Pune faina pe maini, ia putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2014, 19:56
tare-mi plac
la 24.01.2014, 19:57
Si mie Inisor scump...s-au topit deja multumesc de aprecieri draga mea draga
la 24.01.2014, 19:58
la 24.01.2014, 20:01
ce bun
la 24.01.2014, 20:03
Cristinica, multumesc!

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking