Terci de orez chinezesc 稀饭

Postat de AndreeaJ in Mancaruri de post
16 Ian 2011 | 8394 vizualizari
Terci de orez chinezesc 稀饭

O mancare satioasa, fara carne, numai buna pentru zilele friguroase de iarna.

Ingrediente

  • 100 g orez
  • 300 ml apa (sau supa de pui)
  • 6 ciuperci negre uscate
  • o bucata de ghimbir
  • 3 catei de usturoi
  • 2 fire de ceapa verde
  • sare
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1 lingurita ulei de susan

Mod de preparare

Orezul il spalam bine de tot in mai multe ape. Aici neaparat trebuie sa folosim orez cu bobul rotund.
Punem ciupercile negre uscate intr-un castron cu apa calda si le lasam la inmuiat cam 30 de minute.
Luam o oala cu fundul gros, punem in ea orezul iar peste orez turnam de 300 ml apa (in cazul meu) sau supa daca optati pentru ea. Fierbem la foc mic pana ce orezul incepe sa "infloreasca", iar lichidul format sa se ingroase.
Fiertul orezului trebuie sa dureze in jur de o ora pentru a ajunge la o consistenta usor legata, iar boabele de orez nu mai sunt intregi. Adaugam sare dupa gust si mai lasam un pic sa fiarba.
Scurgem de apa ciupercile negre si le taiem bucati. NU aruncam apa in care au stat, o vom folosi mai incolo.Tocam marunt usturoiul si bucata de ghimbir.
Separat, intr-o tigaie incingem o lingurita de ulei, punem usturoiul si ghimbirul si calim cateva secunde, adaugam si ciupercile si continuam sa calim inca 2 minute.Peste ele turnam apa amestecata in care au stat ciupercile si lingurita de sos de soia.Lasam pe foc pana scade lichidul si luam tigaia de pe foc

Intr-un bol punem terciul de orez fierbinte,
iar peste el punem ciupercile din tigaie, asezonam cu ceapa verde.Deasupra picuram lingurita de ulei de susan.

si este gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Terci de orez chinezesc 稀饭" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Mancare de post - Varza calita

Postat de robert_badica

Mancare de post - Varza calita

Tocam varza julien, cu un cutit bine ascutit. Turnam uleiul intr-o cratita, pornim focul si lasam sa se incinga putin. Adaugam ceapa si lasam sa se caleasca, apoi punem varza si o calim...

Citeste continuarea

Pilaf cu leurda

Postat de MotanLaOale

Pilaf cu leurda

Ceapa se curata, se spala si se taie rondele cu partea verde cu tot. Ardeii se curata si se toaca marunt. Leurda se spala si se toaca marunt. Intr-o cratita se caleste ceapa in ulei 2-3...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2011, 14:54
ce frumos arata!
la 16.01.2011, 15:46
super...gustos si frumos
la 16.01.2011, 16:11
Arata foarte bine
la 16.01.2011, 17:58
interesant
la 16.01.2011, 18:01
foarte interesant terciul tau. O sa incerc si eu

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking